Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 10:18 Yorum: 0

Sanal gerçeklik planetaryum projesinin ihalesi yapıldı

İzmit Belediyesi tarafından sanal gerçeklik planetaryum projesinin ihalesi yapıldı.

Sanal gerçeklik planetaryum projesinin ihalesi yapıldı

İzmit Belediyesi tarafından sanal gerçeklik planetaryum projesinin ihalesi yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın vizyon projelerinden olan sanal gerçeklik planetaryum projesinin ihalesi yapıldı ve 3 firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 13 milyon 295 bin TL olan ihalede en yüksek teklif 15 milyon 800 bin TL olarak verilirken en düşük teklif ise 10 milyon 450 bin TL olarak verildi.

Sanal gerçeklik planetaryum projesi, Cephanelik bölgesinde yaklaşık 3 bin 250 metrekarelik alan üzerine yapılacak. 4 kattan oluşacak yapının bodrum katı 612 metrekare, zemin katı 886 metrekare, 1. kat 360 metrekare, 2.katta 452 metrekareden oluşacak. Planetaryum diğer ifadeyle gezegen evi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla, kubbe seklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonudur. Bir gezegen evinin başta gelen en büyük özelliği kubbe şeklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri ve benzeri görüntülerdir. Planetaryumlar, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir seklide simüle edilebilmesini sağlar ve kullanılan görüntüler optik ve elektro-mekanik birçok teknolojik araç kullanılarak elde edilir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber