Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Ağustos 2015 - 18:55 Yorum: 0

Sanat sadece belli bir kesimin tekelinde değildir

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin toplum içerisinde hak ettiği noktaya ulaşması için ciddi çaba sarf eden Yeşilyurt Belediyesi “Açık Hava Sahnesi” düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sanat sadece belli bir kesimin tekelinde değildir

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin toplum içerisinde hak ettiği noktaya ulaşması için ciddi çaba sarf eden Yeşilyurt Belediyesi “Açık Hava Sahnesi” düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, açılışın özel konuğu sanatçı Ahmet Yenilmez ile çok sayıda sanatsever katıldı.

BAŞKAN POLAT, “BELEDİYELERİMİZ SOSYAL, SANATSAL VE KÜLTÜREL HİZMETLERDE AKTİF”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sanatın belli bir kesimin tekelinde olmadığını ifade etti.

Açık Hava Sahnesinde çok önemli sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağını ifade eden Başkan Polat, “AK Parti Belediyeciliği ülkemizin her yerinde rutin hizmetler dışında sosyal, sanatsal ve kültürel hizmetlerde bulunmaya devam ediyor. Malatya’da başta Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt Belediyemiz ve Battalgazi Belediyemiz rutin hizmetlerin en iyisini ve güzelini yaparken, sanatsal faaliyetleri desteklemek konusunda da birçok hizmet yaptı, yapmaya devam ediyor. Bazı düzenlemelerle yeniden hizmete açtığımız Açık Hava Sahnemizde Çarşamba ve Cuma günleri eski Türk filmleri gösterime girecek, Cumartesi günleri Belediyemizin tiyatro topluluğu çeşitli oyunları sanatseverlerle buluşturacaklar. Özellikle çocuklarımızın keyifli vakit geçirmeleri için Orta Oyunlar, Hacıvat-Karagöz ve komik skeçler sahnelenecek.

BAŞKAN POLAT, “SANAT BELLİ BİR KESİMİN TEKELİNDE DEĞİLDİR”

Gençlerimize dinimizi, bayrağımızı, vatanımızı ve mukaddesatımızı korumanın ne kadar önemli olduğunu sanatsal faaliyetlerle anlatmaya çalışacağız. Bizim geleneklerimizden ve köklerimizden gelen düşünceleri yansıtan oyunlar oynanacak. Sanat sadece belli bir kesimin tekelinde değildir. Sadece İstanbul’da bazı semtlerin elindeymiş, onlara aitmiş gibi bir hava oluşması doğru değildir. Sahnelerizde gün gelecek Çanakkale zaferini, gün gelecek Mehmet Akif Ersoy’u gün gelecek şu anki modernizmin anlatılacağı oyunlar sahnelenecek. Açık Hava Sahnesindeki sineme günleri ve tiyatro günlerine tüm hemşerilerimizin destek vermelerini bekliyoruz. Bizi açılışta yalnız bırakmayan AK Parti İl Başkanımız Hakan Kahtalı’ya, vatandaşlarımıza, ünlü sanatçımız Ahmet Yenilmez’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış törenine özel davetli olarak katılan ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen “Çanakkale Kınalı Kuzu” isimli oyun izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Türk Halk Müziği Sanatçısı İlker Tazel tarafından seslendirilen türküler eşliğinde tek kişilik bir oyun sergileyen Ahmet Yenilmez, başarılı performansıyla herkesi duygulandırdı. 1.5 saate yakın süre sahnede kalan Yenilmez, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ahmet Yenilmez’in sergilediği tek kişilik oyunu vatandaşlarla birlikte takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, oyunun sonunda Sanatçı Ahmet Yenilmez’e teşekkür edip, Yeşilyurt Belediyesine bağlı YEKSAM Öğrencileri tarafından yapılan elif, vav tablosu ile kayısı paketi hediye etti.

Açılış törenine katılan bazı vatandaşlar açık hava sahnesinin yeniden faaliyete geçmesinden dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür ederek, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlardan uzak kalmaları için sanatsal faaliyetlerin yapılacağı mekânların artmasını istiyoruz. Sizlerinde kültürel ve sanatsal faaliyetlere yatkınlığınızı biliyoruz, açık hava sahnesini yeniden hizmete açtığınız için size çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

SANATÇI YENİLMEZ” AÇIK HAVA SAHNESİNE SAHİP ÇIKIN”

Sanatçı Ahmet Yenilmez, Malatya’nın kendi hayatında çok farklı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Kendisini Malatya’ya davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat’a teşekkür eden Yenilmez “Malatya benim için her zaman çok güzel bir yere sahiptir, askerliğimi burada yaptım, bütün oyunlarımı burada sergiledim. Oyunlarımıza her zaman çok büyük ilgi gösterip destek veriyorsunuz. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a Açık Hava Sahnesini yeniden sanatseverlere kazandırdığı için ayrıca teşekkür ederim. Böylesine güzel bir mekânı sürekli doldurmanızı ve genç tiyatrocular tarafından sahnelenecek oyunlara ilgi göstermenizi istiyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber