Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 27 Temmuz 2014 - 16:40 Yorum: 0

Sanatçı Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Sadri Alışık'ın yanında toprağa verildi.

Sanatçı Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın cenazesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenden sonra Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Törende, taziyeleri Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem ve torunu Sadri Alışık ile oyuncular Sibel Turnagöl ve oyuncu Songül Öden kabul etti. Cami avlusunda İlhan için hatıra defteri oluşturuldu.

Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taziye dileğinde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Çolpan İlhan'ın Türk sinemasının saygın bir adı olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu, İlhan'ın filmleriyle büyüdüklerini anlatım ederek, 'Bir üzüntümü dile getireyim, sanata ve sanatçıya lüzumlu önemi vermiyoruz. Öldükten sonra onunla ilgili güzel şeyler söylüyoruz. Keşke o hayattayken, o güzel şeyleri söylesek ve o da duyabilse. Kendisini her vakit saygıyla andım, saygıyla anmaya devam edeceğiz. O bizim kalbimizde, yüreğimizde. Allah rahmet eylesin. Nur arasında yatsın.'

Bugün Necef Uğurlu'nun yazısı okunduğunda İlhan'ın hangi koşullarda okuduğunun, hangi koşullarda hayat mücadelesi verdiğinin görüldüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, bir toplumun hayat kalitesini sanatın, kültürün belirlediğini, sanat, İlim ve kültür insanlarına saygı duymak gerektiğini belirtti. 

Kerem Alışık ise gerçekte söylenecek fazla fazla şey olmadığını dile getirerek, 'Bizim yere, göğe kalbimize sığdıramadığımız insanı, bugün bir karış toprağa sığdıracağız. Bugün ona helallik vereceğiz, hakkımızı helal edeceğiz fakat onu, gerek sanata, Türk sinemasına, Türk tiyatrosuna ait gerek evine ailesine ait olan bütün zamanların zümrütü gibi parlayan bir insanı fazla fazla mühim bir değeri, mühim bir sanatçıyı, ailemizin de onurunu, bireyini, bizim anamızı, hocamızı, ustamızı kaybetmenin üzüntüsünü, acısı yaşıyoruz. Biz ona helallik vereceğiz fakat onun hem sanattan hem ailesinden hem sanatçı arkadaşlarından hem de aile dostlarından yahut hususi dostlarından hepsinden alacağı mevcut aslında. O bize helal etmeli bütün alacaklarını. Hem asaletin, zerafetin sembolü hem vicdanlı hem fedakar hem mücadeleci bir profil, bir rol model, bir misal hanım kimliği, kişiliği maalesef bugün dediğim bunun gibi içimize sığdıramadığımızı toprağa sığdıracağız. Hepimizin başı sağolsun' diye konuştu.

'Saf tutmaktan hiç imtina etmemiş bir kadını uğurluyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çolpan İlhan'ın kendisini yetiştirmiş bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, İlhan'a Allah'tan rahmet diledi.

Oyuncu Mehmet Aslantuğ da 'Türk sinemasının manidar dönemlerinde bir dikiş makinasıyla evinin bereketi ve huzuru için diğer manada saf tutmaktan hiç imtina etmemiş bir kadını uğurluyoruz biz aslında. onlardan fazla fazla kalmadı. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin' dedi.

Sanatçı Orhan Gencebay ise Çolpan İlhan'ı fazla fazla sevdiğini dile getirerek, 'Allah, gani gani rahmet eylesin. Sadri Ağabeyimiz de öyleydi. Ailece fazla fazla sevdiğimiz, saydığımız, görüştüğümüz kişilerdi' ifadelerini kulandı. 

Uzun bir vakit öncelikle görüştüklerini belirten Gencebay, 'Biz biraz ihmal ettik fakat sevgimiz, saygımız aynen neyse baştan itibaren oydu tabii' dedi.

Sanatçı Türkan Şoray da 'Kaybından duyduğum acıyı anlatamam. Çok yakın dostumdu her şeyden önce. İnanamıyorum. Sevenlerine Allah sabır versin' diye konuştu.

Oyuncu Mustafa Alabora ise İlhan'la bir dizide çalıştıklarını dile getirerek, 'Orada ne kadar derin, ne kadar ince bir insan olduğuna bir defa daha tanıklık ettim. Hayatı boyunca insanlara hizmet etmiş, fazla fazla kıymetli bir sanatçıydı. Hepimizin başı sağolsun' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada helallik alınması esnasında bir şahıs tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile geldi.

Cenaze törenine, Çolpan İlhan'ın ailesi, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra aralarında eski CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Berhan Şimşek, İBB Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Atilla Dorsay, Ali Müfit Gürtuna, Nevra Serezli, Mahsun Kırmızıgül, Oktay Kaynarca, Ali Sunal, Erol Evgin, Sezen Cumhur Önal, Gönül Yazar'ın bulunduğu sanat ve politika dünyasından fazla fazla sayıda ad katıldı.

Törene, Demirtaş Ailesi, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, Oğuz Kaan Salıcı, Mustafa Sarıgül de çelenk gönderdi.

Çolpan İlhan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Sadri Alışık'ın beraberinde toprağa verildi.

Muhabir: Andaç Hongur

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber