Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Mart 2018 - 11:13 Yorum: 0

Sanatçılar görme engellilere ses oldu

Büyükçekmece Belediyesi'nce hayata geçirilen sesli kitap projesi kapsamındaki elektronik kitap okuma kabini törenle hizmete açılırken, sevilen sanatçılar...

Sanatçılar görme engellilere ses oldu

Büyükçekmece Belediyesi'nce hayata geçirilen sesli kitap projesi kapsamındaki elektronik kitap okuma kabini törenle hizmete açılırken, sevilen sanatçılar da görme engelli bireyler için gönüllü olarak kitap okudular.

Büyükçekmece Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi (GETEM), Büyükçekmece Çevre Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle görme engelli bireyler için hayata geçirilen sesli kitap projesi kapsamında elektronik kitap okuma kabini sevilen sanatçıların katılımıyla hizmete açıldı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Kutadgu Bilig Kütüphanesi'nde görme engelli bireyle için hizmete açılan elektronik kitap okuma kabini açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Çevre Kültür ve Turizm Derneği üyesi ve GETEM gönüllü okuyucusu Nurgün Kocababuç sanatçılar Erhan Güleryüz, Emre Kızılırmak, Murat Mermer, Davut Sağsöz, Çiğdem Güven, Ahmet Yiğit, Okan Tolga Merter ve Çılgın Metin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Görme engelli bireylere göz ve ses olacak

Törende konuşan Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, görme engelli bireyler için hayata geçirilen sesli kitap projesine Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün büyük önem ve destek verdiğini belirterek, "Görme engelli bireylerin sesi olacak, gözü olacak bu projenin çok anlamlı ve çok yararlı bir proje olduğuna inanıyorum. Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi (GETEM), Büyükçekmece Çevre Kültür ve Turizm Derneği'ne teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

"Okunan eserlere tüm görme engelliler erişebilir"

GETEM ile birlikte Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Kütüphanesi'nde hayata geçirilen sesli kitap projesi için kurulan kitap okuma kabininde kitabı seven, diksiyonu ve ses tonu uygun herkesin gönüllü okuyucu olabileceğini belirten GETEM gönüllü okuyucusu Nurgün Kocababuç, şöyle konuştu: "Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Kütüphanesi olarak temmuz ayı itibariyle başlatılan seslendirme çalışmaları sonucu 10 eser seslendirilip GETEM'in internet kütüphanesine aktarılarak, kullanıcıların yararlanmasına sunulmuştur. Halen 26 adet kitap gönüllü okuyucular tarafından seslendirilmeye devam etmektedir. Bu eserlerde tamamlandığında GETEM görme engelliler teknoloji merkezi internet kütüphanesine aktarılacaktır. Projenin hayata geçirilmesine verdiği destekler ve bütün görme engelli bireylerin sesi olmasından dolayı belediye başkanımız sayın Dr. Hasan Akgün'e ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Kütüphanesi'nde hizmete açılan elektronik kitap okuma kabinine giren sanatçılar görme engelli bireyler için kitap okudular.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber