Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 12:28 Yorum: 0

Sanatın en kırılgan hali Eskişehir’de

Sanatın en kırılgan hali temasıyla Türkiye yolculuğuna devam eden Yumurtadan Sanata Sergisi, Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde hazırlanan bir proje...

Sanatın en kırılgan hali Eskişehir’de

Sanatın en kırılgan hali temasıyla Türkiye yolculuğuna devam eden Yumurtadan Sanata Sergisi, Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde hazırlanan bir proje kapsamında, 8-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Espark AVM'de Eskişehirlilerin beğenisine sunulacak.

Türkiye'nin ilk yumurta oyma eserleri sergisi olan Yumurtadan Sanata Sergileri gittiği şehirlerde hazırlanan organizasyonlarda ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Türkiye Sergi Projelerinin ana sponsorluğunu Dış Ticaret Müsteşarlığına bağlı Kanatlı Sektörü Tanıtım Grubu Turkısh Poultry'nin yaptığı "Yumurtadan Sanata" Sergisinin Eskişehir sergi sponsorluğunu ise Demir İnşaat üstlendi. İçi boşaltılmış yumurtanın özel matkap ve hassas delici aletler kullanılarak farklı bir eser haline getirildiği yumurta oyma sanatı, Güzel Sanatlar dalında, ince işçilik gerektiren hassas sanatlardan birisi olarak kabul edilirken; bir çok sanat eleştirmeni yumurta oyma sanatını güzel sanatlar kategorilerinde "sanatın en kırılgan hali" olarak nitelendiriyor.

Sergilerin gerçekleştirildiği şehirlerde ziyaretçileri tarafından özel bir ilgi gören ve bu zamana kadar yaklaşık 25 bin kişi tarafından ziyaret edilen Yumurtadan Sanata sergileri ziyaretçilerini hayrete düşürmeyi başarırken, yapısal olarak mikron kalınlığında olan tavuk yumurtası kabuğunun üzerinde yapılan oyma işlemleri ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Türkiye'nin en önemli Yumurta oyma ustası olan Yusuf Eygören tarafından hazırlanan yumurta oyma eserleri Türkiye sergi projeleri kapsamında 8-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Espark Alışveriş Merkezinde Eskişehirlilerin ziyaretine sunulacak.

8 Ekim 2016 Cumartesi saat 13.30 da Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç tarafından açılacak olan sergide aynı gün Yumurta Oyma Ustası Yusuf Eygören yapacağı canlı sanat performansıyla yumurta oyma sanatını ziyaretçilerine anlatacak ve yumurta oyma eseri yapmak isteyen Eskişehirlilerle sanatın icrasını gerçekleştirecek.

Sanatın en kırılgan hali Eskişehir’de

Sanatın en kırılgan hali Eskişehir’de

Sanatın en kırılgan hali Eskişehir’de

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber