Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Ağustos 2017 - 11:38 Yorum: 0

Sanayi devlerinden Petkim’in ilk altı aylık net karı 655 milyon TL

Türkiye'nin ilk ve tek entegre petrokimya markası olan Petkim, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre...

Sanayi devlerinden Petkim’in ilk altı aylık net karı 655 milyon TL

Türkiye'nin ilk ve tek entegre petrokimya markası olan Petkim, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 74 oranında artırarak 655 milyon TL'ye yükseltti.

Aliağa ilçesinde de faaliyet gösteren sanayi devi Petkim, ilk altı aylık dönemindeki net karını açıkladı. Türkiye'nin ilk ve tek entegre petrokimya markası olan Petkim, ilk altı aylık dönemindeki net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 74 oranında artırarak 655 milyon TL'ye yükseltti. Petkim'in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı da (FAVÖK) bir önceki yarıyıla göre yüzde 110 oranında artarak 906 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu yılın altı ayında rekor başarıya imza atan Petkim, 2017 yılının 2. çeyreğinde de net satışlarını geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 56 artırarak 1 milyar 836 milyon TL'ye yükseltti. Petkim'in aynı dönem içinde net karı da yüzde 33 artışla 304 milyon TL oldu. Tarihinin en iyi yarıyıl finansal sonucunu gerçekleştiren Petkim, ilk yarıyıldaki kapasite kullanım oranını yüzde 96 düzeyine taşıdı.

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye'ye değer katan yatırımları sürdüreceklerini ifade ederek, "Üstün nitelikli petrokimya ürünlerimizle Türkiye ekonomisine güç katmaya devam ediyoruz. Güçlü bir Türkiye için çalışmanın verdiği sorumluluk duygusu ve tutkuyla, insan kaynağımızdaki liderlik, paydaşlarımızla yaptığımız doğru işbirliği ve pazardaki güvenilir konumumuzun bu başarıda büyük payı var. Ulaştığımız başarılı sonuçlara, yılbaşında başlattığımız sürdürülebilir verimlilik hedefli "Petkim Benim" programımız da katkı sağladı. Güçlü organizasyon ve güçlü kültürümüzle her alanda hedeflediğimiz operasyonel mükemmeliyet çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Petkim olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de markamıza ve Türkiye'ye değer katan yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bu başarıdan dolayı tüm Petkim ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Sanayi devlerinden Petkim’in ilk altı aylık net karı 655 milyon TL

Sanayi devlerinden Petkim’in ilk altı aylık net karı 655 milyon TL

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber