Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Aralık 2017 - 16:23 Yorum: 0

“Sanayi Sektörü Büyümeye Ciddi Katkı Sağladı”

Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili bir açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci,...

“Sanayi Sektörü Büyümeye Ciddi Katkı Sağladı”

Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili bir açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde Hindistan ve Çin'i geride bırakarak, beklentilerin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, TUİK tarafından açıklanan yüzde 11.1'lik büyümenin aynı zamanda son altı yılın en yüksek büyümesi olduğunu söyledi.

Sanayi sektörünün büyüme katkısının son derece olumlu olduğunu kaydeden Başkan Büyüksimitci, "Birinci ve ikinci çeyrekte tüketim ve inşaattan kaynaklanan büyüme vardı. Üçüncü çeyrekte sanayi sektörünün yüzde 14.8 büyümüş olması büyüme rakamlarının dengelenmesini sağladı. Bu verilerle büyüme biraz daha üretim ve yatırıma kaymış oldu, dolayısı ile Türkiye daha dengeli büyüyecek. Bu rakamlar aynı zamanda hem istihdama hem de ihracatımıza olumlu yansıyacaktır" dedi.

Kayserili sanayiciler olarak büyümenin kalıcı olması için daha fazla gayret edeceklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, "Büyüme rakamlarına verdikleri katkı için tüm çalışanlarımızı, sanayici ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber