Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 19 Aralık 2014 - 11:13 Yorum: 0

Sanayicinin "süt fiyatlarındaki indirim talebi" kabul görmedi

Ulusal Süt Konseyi Üyesi ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Özkurnaz:

Sanayicinin 'süt fiyatlarındaki indirim talebi' kabul görmedi

ÇANAKKALE (AA) - MEHMET BAYER - Ulusal Süt Konseyi Üyesi ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, sanayicilerin süt fiyatlarındaki indirim talebinin kabul görmediğini söyledi.

Özkurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da sanayici ve üretici temsilcilerinin katılımıyla 16 Aralık'ta gerçekleştirilen Ulusal Süt Konseyinin toplantısında, süt fiyatlarıyla ilgili çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

Ulusal sanayicilerin şu anda litresi 1,15 liradan satılan sütün fiyatının 2015 yılından itibaren 5 kuruş geriye çekilmesini istediğini aktaran Özkurnaz, "Bu da üretici için kabul edilemez bulunduğundan dolayı süt fiyatında konsensüs sağlanamamıştır. Dolayısıyla fiyatlar oluşmamıştır" dedi.

Özkurnaz, konsey tarafından sütün taban satış fiyatının 1,15 lira olarak belirlendiğine işaret etti. Bunun çiftçileri bile zor durumda bırakacağını savunan Özkurnaz, şöyle konuştu:

"Özellikle hayvancılığın devamı, süt hayvancılığının gelişimi bakımından 1,15 lira olan süt fiyatı, çiftçimizi kurtarmamaktadır. Bu nedenle son dönemlerde hayvan kesimi oldukça çok arttı. Sütte azalma olduğu için talep arttı. Bu nedenle sütün taban fiyatının 1,15 lira olmak şartıyla bölgelerdeki üretici örgütleri fiyatı belirleme konusunda serbest bırakıldı. Üretici örgütlerinin serbest kalmasından dolayı da bölgelerde pazarlık usulüyle satışlar yapılabilecek, Son bir haftada da özellikle kooperatiflerimiz sanayicilerle toplantı yapıp fiyatların yükseltilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirecek. Örgütlerimiz gerekirse ihale, açık artırma ya da pazarlık usulüyle süt satışı yapabilecek."

Yeni yılda sütün litresinin 1,2 lira ya da daha yüksek fiyattan satılmasını umduklarını dile getiren Özkurnaz, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerine değindi.

Mehmet Özkurnaz, bundan sonra arz ve talebe göre hareket edeceklerini kaydederek, "1,15 liranın üzerinde fiyat talep eden olursa sütlerimizi alan firmalarda değişikliğe gidebileceğiz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber