Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:58 Yorum: 0

Sanayinin Devi Aydınlılarla Buluşacak

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün organizesiyle düzenlenecek olan etkinlikte SANKO Holding Onursal Başkanı...

Sanayinin Devi Aydınlılarla Buluşacak

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün organizesiyle düzenlenecek olan etkinlikte SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu başarı hikayesini Aydınlılara anlatacak.

Girişimciliğin teşvik edilmesi amacıya AYTO ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenecek olan etkinlik 18 Mayıs 2016 tarihinde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, AVM, finans, eğitim, sağlık ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yarım asırlık iş hayatındaki birikimlerini Aydınlılarla paylaşacak.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nu Aydınlılar ile buluşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, "Sayın Konukoğlu'nun tecrübeleri ve birikimleri pek çok girişimcimize ve girişimci adayımıza ışık tutacak" dedi.

Üniversite ve meslek kuruluşları başta olmak üzere çeşitli kurumlarca düzenlenen etkinliklerde Türkiye'nin ekonomik sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve analizleriyle, iş dünyasında önemli bir referans kaynağı haline gelen Konukoğlu'nu Aydın'da ağırlamanın büyük bir onur olduğunu kaydeden AYTO Başkanı Hakan Ülken ise "Türkiye'de sanayileşmenin sembollerinden Sanko Holding'in Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Türkiye'nin dört bir yanında bulunan işletmelerinde yaklaşık 14.000 kişiyi istihdam etmektedir. Temennimiz Abdulkadir Konukoğlu gibi iş adamlarının artarak çoğalmasıdır. Tecrübelerinden ve birikimlerinden faydalanmak üzere ilimize davet ettik, tevazu gösterip kabul ettiler. Aydınlı girişimcilerimizin ve girişimci adaylarımızın bu etkinliği kaçırmamalarını diliyorum" diye konuştu.

ABDULKADİR KONUKOĞLU KİMDİR?

Abdulkadir Konukoğlu, Anadolu sanayileşmesinin önderlerinden Sani Konukoğlu'nun ilk çocuğu olarak 1948 yılında dünyaya geldi.

Başarılı iş hayatının yanı sıra, değişik dönemlerde, Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tekstil Danışma Kurulu Başkanlığı, Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Başkanlığı, Gaziantep Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Serbest Bölgeler Kurulu Kurucu Başkanlığı, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi Üyeliği,TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği,DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Abdulkadir Konukoğlu, halen Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanlığı, Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Başkanlığı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanlığı ve Sanko Holding Onursal Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

2 kez Milli Prodüktivite Merkezi'nce olmak üzere, ülkemizin önde gelen yayın kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler tarafından; Yılın En İyi İşadamı, Yılın En İyi İşletmecisi, Yılın Girişimcisi, Yılın Altın Adamı, Yılın En Başarılı İşadamı, Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı,Yılın Sanayicisi ve Beş kez Anadolu'nun En Etkili İş İnsanı ödüllerine layık görüldü.

Yaptırdığı okullar ve sağladığı burslar nedeni ile Eğitime Hayat Verenler Onur Listesi'ne alındı. Halkın refahı, eğitimi, mutluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nca Üstün Hizmet Ödülü, Gaziantep Üniversitesi'nce Fahri Doktora Unvanı ve Toplumsal Duyarlılık Ödülü, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce de Vakıf İnsan Ödülü verilen Abdulkadir Konukoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber