Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Mart 2017 - 11:38 Yorum: 0

Sancaktepe’de 70 sivil toplum kuruluşu “evet” dedi

Sancaktepe'de yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Milli İrade Platformu 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda...

Sancaktepe’de 70 sivil toplum kuruluşu “evet” dedi

Sancaktepe'de yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Milli İrade Platformu 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda evet oyu kullanacaklarını açıkladı.

Sancaktepe'de bulunan yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Milli İrade Platformu, yaptığı açıklamayla 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda evet oyu kullanacaklarını açıkladı. Sancaktepe'deki Ortadağ Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen platform üyeleri, 16 Nisan'daki referandumda evet oyu kullanacaklarını ve neden evet dediklerinin gerekçelerini açıkladı. Milli İrade Platformu adına ortak açıklamayı Tufan Yakar yaptı.

Ülke olarak, hükümet sistemi değişikliğini öngören referandumumun arifesinde olduklarını ifade eden Tufan Yakar, "Bu referandumun son dönemde yaşadıklarımız göz önüne alındığında, ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple yaşadığımız zorlu süreçlerin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla kurma zorunluluğunu hissettiğimiz "Sancaktepe Milli İrade Platformu" olarak bizler de tarafımızı belli etmek suretiyle referandum sürecine müdahil olduğumuzu deklare etmek ve tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere huzurlarınızdayız" dedi.

Türkiye'nin bir beka meselesi ile karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Yakar, "Bizler, bu toprakların ve bu milletin sevdalısı sivil toplum kuruluşları olarak, oynanan oyunu çok net görüyor, bu kirli senaryoyu çok yakından takip ediyoruz. İnanıyoruz ki; referandumda, milli birlik ve beraberlikte yeni bir hamlenin, yeni bir diriliş ve uyanışın kapıları millet eliyle aralanacaktır. "Geleceğin Türkiye'si, yepyeni bir Türkiye olacaktır. 15 Temmuz'da FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, gelecek hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir" diye konuştu.

'Evet" demelerinin gerekçelerini açıklayan Tufan Yakar, "Biz, Sancaktepe Milli İrade Platformu olarak, referandumun ülkemiz, milletimiz ve milli irade açısından tarihi öneme haiz olduğunu düşünüyor, millet iradesinin kurumsallaşması, hain ve işbirlikçilerin tarihe karışması için "evet" diyoruz. Türkiye'yi kutuplaştırmak isteyenlerin, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, laik-dindar çatışması isteyenlerin heveslerini bitirmek için "evet" diyoruz. Kardeşçe yaşamak, milli kaynaşma irademizin devamını sağlamak adına "evet" diyoruz.Terörün bitirilmesi, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması, işsizliğin azaltılması, refah içinde 2023 hedeflerine yürünmesi için "evet" diyoruz. Dinimizin, değerlerimizin, ahlakımızın, kavramlarımızın, kurumlarımızın korunması için "evet" diyoruz. Geleceğimizi teminat altına almak için "evet" diyoruz. Millet için "evet'; devlet için "evet"; ülkemizin bekası için "evet" diyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber