Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 24 Mart 2017 - 14:43 Yorum: 0

Sanıklar FETÖ ile bağlı okulu suçladı

Aydın'da devam eden FETÖ/PDY davasında yargılanan tutuksuz iki sanık, çocuklarının okuduğu örgütle bağlantılı okul yönetiminin yönlendirmesi sonucu...

Sanıklar FETÖ ile bağlı okulu suçladı

Aydın'da devam eden FETÖ/PDY davasında yargılanan tutuksuz iki sanık, çocuklarının okuduğu örgütle bağlantılı okul yönetiminin yönlendirmesi sonucu Bank Asya'da hesap açtırdıklarını, gazete ve dergilere abone olduklarını savundu.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Didim yapılanması davasında ifade veren tutuksuz sanık İlyas Sağlık, örgütle bağlantısının olmadığını ancak çocuklarının okuduğu okul nedeniyle suçlamalara maruz kaldığını söyledi. Sağlık, "2008 yılında çocuklarımı Didim'de iyi bir okul olmasından dolayı Gonca Kolejine gönderdim. Okulun yönlendirmesi ile Zaman gazetesi ve dergi abonesi oldum. Yine çocuklarımın okul taksitlerini yatırmak için okulun o zamanki muhasebecisi Battal beyin yönlendirmesi ile Bank Asya'da hesap açtırdım. Okul taksitlerini buraya yatırdım. Bunların dışında buraya bir para yatırmışlığım yoktur" dedi.

Patronu örgütten uzaklaşmasını istemiş

Esnaf yapılanması toplantılarına katıldığı iddia edilen İsmail Açıkgöz ise, "17-25 Aralık'tan sonra bu toplantılara katılmadım. Çocuğumu Gonca Koleji'ne kaydettirdim. Okulun yönlendirmesi ile Zaman Gazetesi, Sızıntı ve Yeni Bahar dergilerine abone oldum. Aynı zamanda Bank Asya'da hesap açtırarak, bu hesaba çocuğumun okul taksitlerini ve abonelik ücretlerini yatırdım. 17-25 Aralık'tan sonra patronum ve aynı zamanda bu davanın sanıkların olan Ufuk Döver bana "Artık cemaate karşı tavır alıyoruz. İlişkilerimizi buna göre ayarlayacağız. Cemaate karşı tavır koymaya tavır verdik" dedikten sonra hiçbir etkinliğine katılmadım. Örgütle bağlantım yoktur" ifadeleriyle kendisini savundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber