Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 10:03 Yorum: 0

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencileri Sanko Sanat Galerisi'nde karma resim sergisi...

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencileri Sanko Sanat Galerisi'nde karma resim sergisi açtı.

Gaziantep'te sanatın ve sanatçının buluşma noktası haline gelen Sanko Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Sert, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyeleri Sevim Karakaş ve Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, Sanko Park AVM yöneticileri ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsa Eliri, açılışta yaptığı konuşmada, 1921 yılında Gazilik unvanı alan Gaziantep'te bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Sanko Ailesi ve Onursal Başkan Sayın Abdulkadir Konukoğlu'nun sayesinde sanatçıların eserlerini sergileme imkanı bulduklarını belirten Doç. Dr. Eliri, "Özü estetik ve güzellik olan hiçbir şeyin altında kan, şiddet ve savaş, yoktur. Ticaret merkezi olan AVM'de sanatın bulunması çok güzel bir olay. İnsanın hayatından sanatı çıkarırsanız ne kalır ki" dedi.

Sanko Sanat Galerisi'ni yıllardır takip ettiklerine vurgu yapan Doç. Dr. Eliri, "Hemen her sanatçının sergi açmak istediği Sanko Sanat Galerisi, Sanko'nun sanata ve sanatçıya verdiği değerin ifadesidir. Birçok sanatçı arkadaşımıda da eserlerini Sanko Sanat Galersi'nde sergilemek isteğini duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"RESİM YAPMAK BENİM İÇİN HER ŞEY"

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ilk defa lisans öğrencisi alımına başladığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türe ise "Bu sergi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü hocaları ile yüksek lisans öğrencilerinin karma sergisidir. Resim yapmak benim için herşey demektir. Resim yapmak bu toplumun içerisinde var olan gerçekleri ritm ve kompozisyon içerisinde renklendirmektir. Tuvaldeki renkler her ne kadar bana ait olsa da, toplumun bana yansıttığı renklerin yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türe, 36 yıldır sanatın içerisinde yer aldığına dikkati çekerek, "Sanatı icra etmemin ötesinde sanatı paylaşmak daha önemlidir. Sanat sadace İstanbul, Ankara ve İzmir'den ibaret değildir. Şu açmış olduğumuz karma sergi ile Anadolu'nun bir ilinde cereyan eden sanat çalışmalarının Gaziantep'te sergilenmesi ayrı bir önem teşkil ediyor" ifadelerine yer verdi.

"FARK ETMEYİ FARK ETTİRİYOR"

Yrd. Doç. Dr. Fatma Nurcan Sert ise kendisinin diş hekimi olduğunu ve tıp fakültesinde anatomi doktorası yaptığının altını çizdi. Resim yapmanın kendisine farkı fark ettirdiğini savunan Sert, "Şu anda artistik anatomi ve artistik desen dersleri veriyorum. Desen çizgiler bütünü olup resim insana bakmayı öğretir. Bakmak, görmek, fark etmek, çizgilerden faydalanmak, renklendirmek, insanın en büyük yeteneğidir. Eğer yoksa çalışarak elde edebilirsiniz. Resim yapmak benim için fark etmeyi fark ettiriyor. 20 yıldan bu yana sanat ile yakından uğraşıyorum. Sanko Sanat Galerisi'ne sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların sonunda, Sanko Sanat Galerisi'nin kentte çok önemli bir eksikliği giderdiğini kaydeden Özel Sani Konukoğlu Hastanesi eski Başhekimi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Sert, SANKO Holding'in sponsorluğunda bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli kitabı, tüm sanatçılar adına Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsa Eliri'ye verildi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan karma sergide, Doç. Dr. İsa Eliri, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türe, Yrd. Doç. Dr. Fatma Nurcan Sert, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tayfur Öztürk, Araştırma Görevlisi Mehmet Susuz, Oğuz Kaleli, Ayşegül Sutekin, Dilan Duymaz, Feyza Soydan, Nurhan Çamöz Açıkbaş ve Turan Vardar'ın eserleri yer alıyor.

Sanko Sanat Galerisi'nde 11 sanatçının 37 eserinin yer aldığı sergi, 20 Ekim'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

SANKO Sanat Galeresinde Karma Resim Sergisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber