Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Eylül 2016 - 11:53 Yorum: 0

Sanko Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi

Sanko Sanat Galerisi 2016-2017 sergi sezonunu Gaziantepli fotoğraf sanatçısı Fatma Barlas Özkavalcıoğlu'nun Hindistan'dan fotoğrafların yer alacağı sergisi...

Sanko Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi

Sanko Sanat Galerisi 2016-2017 sergi sezonunu Gaziantepli fotoğraf sanatçısı Fatma Barlas Özkavalcıoğlu'nun Hindistan'dan fotoğrafların yer alacağı sergisi ile açacak.

Hindistan'ı görmeyi, oradaki insanları ve yaşamı fotoğraflayarak belgelemeyi hep hayal etiğini belirten Fatma Barlas Özkavalcıoğlu, hayalini gerçeğe dönüştürerek çektiği fotoğraflardan 35'ini memleketinin sanatseverlerinin beğenisine sunacak olmanın heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Gaziantep'te 1969 tarihinde doğan ve Gaziantep Ticaret Lisesi mezun olan Fatma Barlas Özkalavcıoğlu, 2007 yılına kadar satış ve pazarlama sektöründe çalıştı. Bir GSM firmasında kurumsal müdür olarak çalışırken lösemiye yakalandığını öğrenen sanatçı, bir yıl zorlu bir tedavi gördükten sonra kanseri yendi.

İstanbul'a yerleşip resim eğitimi alan sanatçı, daha sonra gönlünü fotoğrafa kaptırdı ve eğitim aldı. Beş yıl sonra memleketi Gaziantep'e dönen sanatçı, kardeşi ile Baykush Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürdü.

Fotoğraf eğitim seminerleri, geziler, fotoğrafçı dostlarını davet ederek sunumlar yapan sanatçı, düğün, doğum ve ürün fotoğrafçılığı yaptı.

2014 yılında İzmir'e yerleşen sanatçı, atölyeye dönüştürdüğü evinin alt katında çalışmalarına devam ediyor.

Bir çok uluslararası yarışmaya katılan ve çeşitli ödüllere sahip olan sanatçı, Sille Sanat Sarayı ve Suretialem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyesidir.

Türkiye Fotoğraf Federasyon Başkanı olan İbrahim Göksungur'un atölyesinden eğitim belgesini alan sanatçı, aynı zamanda "Suretialem Sinema ve Fotoğraf Derneği Ege Bölge Temsilcisi ve Baykush Photography" sahibi olarak fotoğraf üzerine eğitim seminerleri vermektedir.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Fatma Barlas Özkavalcıoğlu'nun sergisi, 6 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Sanko Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi

Sanko Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber