Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Temmuz 2016 - 13:03 Yorum: 0

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav:

Bir televizyon kanalındaki Tercih Rehberi adlı program sunucu Merve Maviş Sunay'ın konuğu olan Prof.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav:

Bir televizyon kanalındaki Tercih Rehberi adlı program sunucu Merve Maviş Sunay'ın konuğu olan Prof. Dr. Ahmet Sınav, üniversitelerin üretiminin bilgi olduğunu ve bunun kalitesinin arttırılması için en önemli kaynaklarının akademisyenler olduğunu söyledi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, önceliklerinin kalite olduğunu belirterek, "Az sayıda öğrenciyle kaliteli eğitimi amaçlayarak yola çıktık. Türkiye'de üniversiteler tematik olarak gelişmeli. Ülkemizde üniversiteler belli bir sayıya geldi. Bu noktadan sonra artık kalite olarak bir yere varmak gerekir" dedi.

Bu bilgiyi öğretecek ve üretecek akademisyenlerin sayısı sınırlı ise ancak doğru kanalize edildiği takdirde üretimin artırabileceğini anlatan Prof. Dr. Sınav, "Akademik kadromuzda önceliğimiz uluslararası tecrübe. Yabancı dil bilmesinden öte, yabancı dili kullanabilmesi, uluslararası alanda neler üretebildiği, ne kadar söz sahibi olduğu bizim için önemli" diye konuştu.

Yurtdışından hocalar davet ettiklerini, üniversitenin misafiri olarak öğrenciler ve genç akademisyenlerle bir araya gelip, bilgi ve tecrübelerini aktarmalarını sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Sınav, "Eğitim dilimiz Türkçe. Fakat yabancı dilin özellikle profesyonel hayatta ne kadar önemli olduğunun bilinciyle öğrencilerimize haftada 6 saat mecburi İngilizce eğitimi sunuyoruz. Bugün özellikle tıp alanında dünyada geçerli olan dil İngilizce. Öğrencilerimizin, İngilizceyi konuşabilir, yazabilir, kullanabilir düzeyde mezun olmalarını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sağlık bilimleri alanında ihtisaslaştık"

SANKO Üniversitesi'nin sağlık bilimleri üzerine ihtisaslaşmış bir üniversite olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, "Hekimlik biraz da usta-çırak işlidir. Her şey kitaptan öğrenilmez. Bu konuda çok şanslıyız, Yatak kapasiteyle tek çatı altında Türkiye'nin en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde uygulamalı eğitimlerimizi yapma imkanımız var. Yapılanmamızı da Gaziantep'in merkezinde yer alan hastanenin hemen yakınında gerçekleştirdik. Şehrin her tarafına rahatlıkla erişebilecek merkezi bir noktasındayız. Bu öğrencilerimize ve bizlere çok büyük bir rahatlık sağlıyor" şeklinde konuştu.

Başarıyı ödüllendiren ve başarıyı destekleyen bir anlayışta olduklarından dolayı SANKO Üniversitesi'nin ücretlerini makul düzeyde tuttuklarına vurgu yapan Prof. Dr. Sınav, burs imkanları olduğunu ancak, burslardan ziyade eğitim kalitesiyle ön plana çıkmayı, öğrencilerin sağlık profesyoneli olmak isteği ve bilinciyle gelmesini istediklerinin altını çizdi.

Öğrencilere öneriler

Sağlık profesyoneli olmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Prof. Dr. Sınav, bu alanda eğitim almak isteyen öğrencilere önerilerde bulundu. Sınav, "Sağlık profesyoneli olmak çok önemli bir iştir. Hekim olmanın, sağlık profesyoneli olmanın mesaisi 7 gün 24 saattir. Yeri geldiğinde özel hayattan feragat gerektiren çok önemli bir meslektir. Eğitimi zor, mesleği icra etmek de zor. Bu mesleği seçerken, öğrencilerin bunları bilerek seçmesi gerekir. Büyük sorumluluk gerektirir, çünkü insanlar size hayatların, sevdiklerinin hayatlarını teslim ediyorlar. Yapılacak en küçük hata, birçok insanın üzülmesine, hayatlarının sönmesine sebep olacak. İşte bu nedenlerle öğrencilerimizin her şeyden önce bu bilinçle gelmelerini istiyoruz. Öğrenci üniversitemize gelip de ilk derse başladığında, gözlerinde "ben hekim olmak istiyorum, ben sağlık profesyoneli olmak istiyorum" bakışını görmek istiyorum" diyerek tavsiyelerde bulundu.

SANKO Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans, Moleküler Tıp ve Hemşirelik alanlarında yüksek lisans düzeyinde eğitim verdiklerini anımsatan Prof. Dr. Sınav, "Sağlık hizmeti ekip işidir, ekibin kaptanı hekimdir. Başka türlü olması da düşünülemez. Çünkü yetkili ve yetkin olan o ama bu yetmez. O ekipte çalışanlarının her birinin profesyonel yetkinliği ve sorumluluk bilinci en az kaptan, yani hekim kadar iyi değilse o ekibin verdiği hizmet mutlaka eksik olur, amaca ulaşmaz. Sağlık profesyonellerinin tamamının iyi eğitim alması taraftarı olduğumuz için de açmayı planladığımız bölümleri bu amaca uygun olarak planlıyoruz, eğitimlerimizi buna yönelik olarak düzenliyoruz.

Tercih yapacak öğrenciler kararlı olsunlar, kendilerini keşfetsinler, yeteneklerini, yetkinliklerini, ne yapmayı sevdiklerini, ne yapmak istediklerine iyi tespit etsinler, ona göre meslek seçimi yapsınlar. Sormak istedikleri, öğrenmek istedikleri şeyler için bize gelsinler. SANKO Üniversitesi olarak kapımız herkese açık" dedi. Gelecek yıllarda en çok ihtiyaç duyulabilecek bölümlerle değinen Prof. Dr. Sınav, "Tıpta teşhis yöntemleri çok ilerledi. Bu alanda teknolojiyi kullanabilecek alanlar önümüzdeki dönemde daha çok rağbet görecektir. Teknoloji yoğun bir tıp dönem başladığı için bu branşlara yönelmek doğru olur"değerlendirmesini yaptı.

Bilgi üretimi

SANKO Üniversitesi olarak, bir taraftan hizmet üretecek sağlık profesyonelleri adaylarına eğitim verirken, bir taraftan da onlara bilgi üretmeyi de öğrettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sınav, "Müfredatımız buna yönelik olarak hazırlandı. Mesela ilk senemizde öğrencilerimiz 5 gruba ayrılarak, birer araştırma projesi aldı.Bir yıl boyunca süren çalışmalarla bir taraftan bilimsel araştırma nasıl yapılır, bilgi nasıl üretiliyor öğrenirken, bir taraftan da bu nasıl sunulur öğrendiler. Bu araştırmalardan çıkan 6 tebliğin 2'si uluslararası, diğerleri ulusal toplantılara kabul edildi. Bu bizim için çok gurur vericidir" diye konuştu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav:

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav:

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber