Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 12:28 Yorum: 0

SANKO Üniversitesinde "Sankonuk" Programı

SANKO Üniversitesi, eğitime başladığı 2014-2015 akademik yılından bu yana, akademik ve bilimsel çalışmalar yanında, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında...

SANKO Üniversitesinde 'Sankonuk' Programı

SANKO Üniversitesi, eğitime başladığı 2014-2015 akademik yılından bu yana, akademik ve bilimsel çalışmalar yanında, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başarılı organizasyonlar gerçekleştiriyor.

SANKO Üniversitesi'nin, insana hizmet ve sosyal sorumluluk ilkelerini gözeterek uyguladığı programların biri olan, SANKO Üniversitesi Misafir Öğretim Üyesi Programı "Sankonuk" ile birbirinden değerli bilim insanları misafir ediliyor. SANKO Holding'in desteklediği ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı tarafından yürütülen program kapsamında, çalışmalarını ABD ve Avrupa'da sürdüren, uluslararası alanda bilimsel etki değeri yüksek yayınlar yapan, bilim dünyasının önemli kurum veya kuruluşlarınca çalışmaları ödüle değer görülen Türk bilim insanlarının SANKO Üniversitesi'nce bir hafta süreyle ağırlanıyor. SANKONUK, sadece SANKO Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenleri değil, bölgedeki üniversitelerde görev yapan akademisyenler, öğrencilerle ve halkla, misafir öğretim üyelerinin bilgi ve deneyimleri paylaşarak, bilimsel, sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlayan dört ayrı organizasyondan oluşmaktadır. Dört yıl içinde Sankonuk programı kapsamında misafir 14 öğretim üyesi tarafından düzenlenen 12 çalıştaya katılan 347 akademisyene sertifika verilmiştir.

SANKO Üniversitesi'nde ve Gaziantep'teki farklı salonlarında düzenlenen 16 halka açık konferansa ise yaklaşık üç bin kişi katıldı. Organizasyonun bu akademik yıl için de planlaması yapılarak, yurtdışından gelecek misafir öğretim üyelerine dönük çalışmalar başlatılmıştır.

Kimler katıldı

SANKONUK programına şimdiye kadar Pittsburgh Üniversitesi'nden Prof. Dr. Atilla Soran (2014 ve 2017 yıllarında iki kez), Georgia Üniversitesi'nden Doç. Dr. Arzu Arı (2015 ve 2016 yıllarında iki kez), Northern Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayhan Lash, Pittsburgh Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özlem Soran (2015 ve 2016 yıllarında iki kez), Georgetown Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aykut Üren, Harvard Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Furkan Burak, Drexel Üniversitesi'nden Prof. Dr. Banu Onaral, Harvard Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gürol Tunçman, Northwestern Üniversitesi'nden Dr. Mustafa Seçkin, Harvard Üniversitesi MIT Lab'dan Dr. Canan Dağdeviren, Alabama Üniversitesi'nden Dr. Deniz Peker, USA Plastic Surgery Institute & Spa'dan Dr. Adil Ceydeli, Johannes Gutenberg Üniversitesi TRON Enstitüsü'nden Dr. Mustafa Diken ve Londra Imperial Collage'den Prof. Dr. Mustafa Camgöz misafir edildi.

SANKONUK Programı'nın bu akademik yılda ilk konuğu Stanford Üniversitesi'nden Dr. Naşide Gözde Durmuş olacak.

2017 - 2018 akademik yılı itibariyle SANKONUK Programı yürütücüsü olarak SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı görevlendirildi.

SANKO Üniversitesinde "Sankonuk" Programı

SANKO Üniversitesinde "Sankonuk" Programı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber