Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mayıs 2016 - 17:08 Yorum: 0

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Ahilik Haftasını Kutladı

Şanlıurfa Gençlik Merkezi ile Bağlarbaşı Gençlik Merkezi, her yıl çeşitli etkinliklerle düzenlenen Ahilik Haftasını gönüllü üye ve gençlerin yoğun...

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Ahilik Haftasını Kutladı

Şanlıurfa Gençlik Merkezi ile Bağlarbaşı Gençlik Merkezi, her yıl çeşitli etkinliklerle düzenlenen Ahilik Haftasını gönüllü üye ve gençlerin yoğun katılımı ile kutladı. Ticaret Odası ile ortak düzenlenen programda Bağlarbaşı Gençlik Merkezi Müdürü Mesut Buğrul konuşmacı olarak gençleri bilgilendirdi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezleri, gençleri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için yaptığı seminerde, yok olmaya yüz tutmuş değerleri, gençlere aşılayarak Ahilik kültürünü unutturmamayı hedefliyor. Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, "bilindiği üzere 23-29 Mayıs tarihleri arası Ahilik Haftası olarak kutlanmaktadır. Ahilik, bir yandan bireylerin ahlaki bakımından donanımlarını, onları karakter sahibi bireyler yapmayı amaçlarken, öte yandan bütün toplumsal yapıların huzur, barış ve esenlik içinde yaşamalarını amaç edinen bir insanlık kurumudur. Kökeni çok eskiye dayanmakta ve Hacı Bektaş Veli'nin tavsiyesi ile kurulan Ahiliğin, esnaf teşkilatı açısından önemli bir yeri vardır. Kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamlarına da gelen ahiliği, gençlerimize anlatarak ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik. Bağlarbaşı Gençlik Merkezi Müdürü Mesut BUĞRUL verdiği seminer ve gençlere katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Keşküş ise, "Ahilik, gönül coğrafyamızda yer ederek sevgi ve kardeşliğin odağı olmuştur. Kapını ve sofranı açık tut anlayışını, varlık nedeni sayan insanların yanında yer alarak, gerçek bir ahi toplumu olduğunu ispat etmiştir. Çünkü ahilik kurumu insanlığın her zaman ve zeminine hitap edecek malzemeye sahip, paylaşımcı bir üretim ve ekonomi modelini savunan, çağlar üstü bir değerler sisteminin adıdır. Ahilik kurumunda bireye sadece mesleki bilgiler değil, aynı zamanda dini, ahlaki ve toplumsal bilgiler de verilmiştir. Ahiler toplumda çok önemli roller üstlenmişlerdir. Şanlıurfa ve Bağlarbaşı Gençlik Merkezlerimize gençlerimizi bu önemli konuda bilgilendirdiği için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Program Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı, Ahilik tanıtım belgeseli ile son buldu.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Ahilik Haftasını Kutladı

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Ahilik Haftasını Kutladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber