Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:18 Yorum: 0

Şanlıurfa’da 2017 destekleme başvuruları başladı

Şanlıurfa'da 2017 Tarımsal üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.

Şanlıurfa’da 2017 destekleme başvuruları başladı

Şanlıurfa'da 2017 Tarımsal üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. 1 Ekimden itibaren başlayan tarımsal destekleme başvuruları 30 Haziran 2017'de sona eriyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, mağduriyetlerin oluşmaması için zamanında ve gününde başvuruların yapılmasını istedi.

Tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Ekim'de başladı. Kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için üreticilerin, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2017 tarihine kadar bağlı bulundukları İl, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ve ziraat odalarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. 2017 yılı desteklemelerden çiftçilerin mutlaka yararlanması gerektiğine işaret eden Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin gecikmeye mahal vermemeleri gerektiğini söyledi.

Tarımsal desteklemelerin çiftçinin can simidi, özellikle Şanlıurfa gibi ekonomisinin tarıma dayalı olduğu bölgelerin can damarı olduğunu belirten Eyyüpoğlu, "2017 ÇKS kayıt dönemi başladı. 30 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Çiftçilerimizin ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir. Çiftçimizin zamanında başvuruda bulunmaları konusunda dikkat olmalı herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber