Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2014 - 01:08 Yorum: 0

Şanlıurfa'da Bediüzzaman mevlidi

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının yıl dönümününde Şanlıurfa'da okutulan mevlitle anıldı

Şanlıurfa'da Bediüzzaman mevlidi

ŞANLIURFA (AA) - Said Nursi'nin, Şanlıurfa'da vefatından bu yana her ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen mevlit, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde okutuldu.

Etkinliğe kente merkezi ile çevre illerden ve ilçelerden gelen vatandaşlar, erken saatlerde Dergah Camisi'ni ve avlusunu doldurdu. Teravih namazının kılınmasının ardından mevlit okundu.

Mevlit okunan duaların ardından sona erdi. Mevlitin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi lokma tatlısı ve şeker dağıttı. Mevlidin ardından vatandaşlar, Dergah Camisi'nin yanında bulunan ve Said Nursi'nin vefatında toprağa verildiği ancak daha sonra cenazesinin buradan alındığı belirtilen kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Abdülkadir Badıllı katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber