Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Şanlıurfa'da "Çanakale Savaşı" canlandırıldı

ŞANLIURFA (AA) - Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da "Çanakkale Savaşı" temsili olarak canlandırıldı.Eyyübiye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya...

Şanlıurfa'da 'Çanakale Savaşı' canlandırıldı

ŞANLIURFA (AA) - Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da "Çanakkale Savaşı" temsili olarak canlandırıldı.

Eyyübiye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından organize edilen "Çanakkale Savaşı Destanı Canlı Sinema Etkinlikleri" kapsamında, Şanlıurfa Müzesi Önünde oluşturulan alanda savaşta yaşanan sahnelere canlandırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Çanakkale Ruhu''nu diri tutmaya çalıştıklarını vurguladı.

Etkinliğini bölgede bir ilk olduğunu belirten Ekinci, şunları kaydetti:

"Çanakkale geçilmez' denirken ülkemizin değişik bölgelerinde değişik etnik yapılarından çıkanlar, Çanakkale’de bu ruhu yaşatmış ve şu anda huzur içinde üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize emanet etmişlerdir. Onları ne kadar yad etsek azdır. Her zaman için onların ruhu şad olsun. Bizim böyle bir ecdadın torunları olarak ülkemizi daha güzel yerlere getirmemiz lazım.  100. yıl nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bu programla,  5 gün boyunca 5 seans halinde burada Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalışacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber