Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 14:03 Yorum: 0

Şanlıurfa'da hayvan pazarı hareketli

Siverek ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor

Şanlıurfa'da hayvan pazarı hareketli

ŞANLIURFA (AA) - Kurban Bayramı yaklaşırken, Şanlıurfa ve çevresinin kurbanlık ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Siverek ilçesindeki hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor.

Fırat Mahallesi'ndeki hayvan pazarına getirilen büyükbaş kurbanlıklar kilogramı ortalama 12 liradan satışa çıktı. Bazı besiciler ise hayvanlarını Ankara ve İstanbul başta olmak üzere farklı kentlere götürmeyi tercih ediyor.

Yaklaşık 20 yıldır besicilik yapan Hüseyin Yanardağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satışlardan memnun olduğunu söyledi.

Geçen yıl büyükbaş kurbanlıkların kilosunun 10 liradan satıldığını ancak bu sene 2 lira zamla 12 liraya yükseldiğini ifade eden Yanardağ, "Büçükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 350-750 lira arasında değişiyor. Satışlar dolayısıyla besiciler olarak bu sene çok memnunuz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber