Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Nisan 2014 - 20:13 Yorum: 0

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Eyyubiye Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte, yaklaşık 5 bin kişiye etli pilav ikram edildi

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 5 bin kişiye etli pilav ikram edildi.

Eyyubiye Müftülüğü tarafından özel bir yemek şirketine hazırlatılan etli pilav, ikindi namazının ardından Eyyup Peygamber Camisi avlusunda vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 4 ayrı noktadaki dev kazanlarda pişirilen pilav, ekmek ve ayran eşliğinde yaklaşık 5 bin kişiye ikram edildi.

Etkinliğe katılan Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, insanların Hz. Muhammed'in hayatını örnek alması gerektiğini söyledi.

Peygambere olan sevginin dünyanın her yerinde meydanlara taştığını vurgulayan Ekinci, gelecek yıl ilçede "Sabır etkinlikleri" yapmayı planladıklarını belirtti.

Eyyubiye Müftüsü Mustafa Erdem de amaçlarının birlik beraberlik içinde bir araya gelmek olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfalıların Hazreti İbrahim'in cömertliğine ve Hazreti Eyyup'un sabrına hasret olduğunu aktaran Erdem, "Ara sıra Şanlıurfamız basına hoş olmayan şeylerle yansıyor. İnşallah biz Şanlıurfamızı bu gibi güzel etkinliklerle dünyaya tanıtacağız. Cömertliğin ne olduğunu fedakarlığın, teslimiyetin ne olduğunu ve sabrın ne olduğunu dünyaya ilan edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber