Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Şanlıurfa'da nevruz kutlaması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

Şanlıurfa'da nevruz kutlaması

ŞANLIURFA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ön yargı ve nefret rolü olmadan bu topraklarda kucaklaşmayı özledik" dedi.

HDP il başkanlığınca Paşabağı Mahallesi'ndeki toprak sahada Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, polisler tarafından oluşturulan arama noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.

Etkinliğe katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise rahatsızlığı nedeniyle konuşma yapacağı vakite kadar yaklaşık bir saat makam aracında bekledi.

İsminin anons edilmesinin ardından platforma çıkan Demirtaş, her nevruzda geleceğe dair umutlarının arttığını söyledi.

Demirtaş, kardeşçe kucaklaşmanın başlangıcına nevruzun vesile olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"O kadar özledik ki birbirimizden korkmadan ve tedirgin olmadan birbirimize karşı ön yargılı olmamayı. Arabı, Kürdü, Türkü, Farsı Ezidisi, Müslümanı Yahudisi farklı etnikte halklar var. Ön yargı ve nefret rolü olmadan bu topraklarda kucaklaşmayı özledik. İnşallah bu nevruz buna vesile olacaktır. Bütün halkların barış ve özgürlük mücadelesi bu nevruzla şahlanacak."

- Tatlıses'e geçmiş olsun

ABD'de tedavi gören sanatçı İbrahim Tatlıses'e geçmiş olsun dileğinde bulunan Demirtaş, sanatçının bir an önce ameliyattan çıkarak sağlığına kavuşmasını beklediklerini söyledi.

Demirtaş, ezilen halkların gerçek umudu olduklarını ve bunun gereğini yapacaklarını ifade ettiği konuşmasında, partisini adım adım iktidara taşıyacaklarını anlattı.

 Partisinin halkın gerçek temsilcisi olduğunu belirten Demirtaş, "Yapma, çakma Çin malı bir siyasetçi değiliz. Biz gerçek halk siyasetinin ve halk mücadelesinin temsilcisiyiz. Sizin gibi gömlek değiştirerek büyümedik biz. İçinden çıktığımız mücadeleyi inkar ederek bugünlere gelmedik. Sizin gibi satarak bugünlere gelmedik" diye konuştu.

AK Parti'nin verdiği sözleri tutmadığını ileri süren Demirtaş, "Türkiye'nin yarıya yakını bunların arkasında durdu. Açlığımızı, çaresizliğimizi çözün dediler. Türk, Kürt, Arap, Ermeni sorunumuzu çözün dedi. O günden bugüne hangi birinizin sorunu çözüldü? Kürdün sorununu çözdüğünü iddia edenler hakarete başladı. 'Senin neyin eksik' diyor. Çözemeyecekler böyle bir dertleri yok. Böyle bir niyetleri ve kafa yapıları yok" değerlendirmesinde bulundu.

- Provokasyon uyarısı

Demirtaş, seçim döneminde ulusal ve milli değerlere toplumun farklı hassasiyetlerine ilişkin provokasyonların olabileceğini söyledi.

Özellikle gençlere provokasyon karşısında geri adım atma uyarısında bulunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ulusal ve milli değerlere toplumun farklı hassasiyetlerine saldırılar gerçekleştirebilirler. Bunu ya HDP'nin üzerine atmaya çalışacaklar ya da toplumun diğer muhalif kesimlerinin üzerine yıkmaya çalışacaklar. Bu konuda herkesin dikkatli olması lazım. Peşin peşin söylüyorum HDP'nin asla asla bu tür oyunlar ve tezgahlar içerisinde olması mümkün değil. Asla bu tür tezgahlara prim vermedik vermeyeceğiz. Provokasyona gençleri çekmek isteyecekler gerekirse bir adım geri atın on adım ileri atmak için geri adımda da asla tereddüt etmeyin."

Demirtaş, seçim barajına da değinerek, HDP'nin olmadığı bir parlamentoda demokrasinin olamayacağını ve işlemeyeceğini söyledi.

HDP'nin demokraside önemli bir rol üstlendiğini savunan Demirtaş "HDP varsa mecliste demokratik anayasa ve demokratik işleyiş dışında hiçbir şeyi kabul ettiremezler. Türkiye'de demokrasinin yürüyüşü ve geleceği artık HDP'nin geleceğine bağlıdır. HDP, Türkiye'nin özgürlük ve demokrasi mücadelesinin anahtarı olmuştur. Kilitli kapıları açacak anahtar sizin elinizdedir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Demirtaş alandan ayrılırken katılımcılar sahne alan sanatçıların seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekip eğlendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber