Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2014 - 18:08 Yorum: 0

Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Belediyesinden çocuklara Kürtçe ve Zazaca kursu

Şanlıurfa'dan kısa kısa

ŞANLIURFA (AA) - Siverek Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik Kürtçe ve Zazaca kursları veriliyor. 

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Selhaddini Eyyubi Bilgi Evinde 7- 8 sınıf öğrencilerine yönelik açılan çeşitli kursların yanı sıra Kürtçe ve Zazaca kurslarda verilmeye başlandı. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Postacı kurslarla çocukların sosyal ve kültürel gelişmelerine katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek, "Çok yönlü eğitim programlarının yanı sıra bölgemizde günlük hayata kullanılan Kürtçe ve Zazaca lehçelerini çocuklarımıza öğretmek amacıyla   hafta sonları günde bir saat dil kursu vermeye başladık. 7 ve 8 sınıf öğrencisi 40 çocuğumuzun devam ettiği kurslarımız devam edecek" dedi.

Kürtçe kurs öğretmeni Osman İzol ise kursa çocukların ilgisinin fazla olduğunu aktararak, imkanı sunan Belediye yetkililerine teşekkür etti. 

- Belediye Başkan Vekili Yeyin'den Yılmaz Güney'in doğduğu köye ziyaret

Siverek Belediye Başkan Vekili Nezahat Yeyin ile sinema sanatçısı Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün Sayıl Güney'in doğduğu Desman Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu. 

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Yeyin, Güney’in kız kardeşi Sayıl'ın baba toprağının görmek istemesi üzerine kendisine eşlik ettiğini belirterek, "Bizi misafirperverlikle karşılayan köy halkına teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Başkanımız sayın Resul Yılmaz'ın selamlarını getirmişim, misafirimiz Güzide hanımın baba toprağına gelmesi bizi son derce memnun etmiştir,  buraları vatanını görmek istedi" dedi.

Güzide Pütün Sayıl da, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı Siverek Belediyesi'ne teşekkür etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber