Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Şanlıurfa'dan kısa kısa

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Şanlıurfa'dan kısa kısa

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ali Resul Yılmaz, Milli Eğitim Ferit Karaoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Arpacı ve ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Milli şairin yaşamı slayt eşliğinde anlatıldı. 

 

- ŞUÇGAD'dan anma mesajı 

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Dernek Başkanı Tahir Gülebak, mesajında, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı. 

Zor günlerde yazılan İstiklal Marşı'nın içerisinde yüksek değerler barındırdığını belirten Gülabak, mesajında şunlara yer verdi:

"Bir ülkenin milli marşa ihtiyaç duyacağı olaylar kabul edilebilir değildir. Ülkemizin o kara günleri bir daha yaşamaması temennisiyle Allah'dan bir daha ülkemize İstiklal Marşı yazdıracak zorunluluk getirmemesini diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber