Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 16 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Şanlıurfalı öğrenciler bilimsel yolculuğa çıkacak

"Şanlıurfa'daki Öğrencilerin Bilime Yolculuğu Projesi" kapsamında Gaziantep, Adana ve Konya'ya bilimsel, teknik gezi düzenlenecek

Şanlıurfalı öğrenciler bilimsel yolculuğa çıkacak

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da maddi durumu iyi olmayan başarılı 20 öğrenci, çeşitli kentlerdeki bilim merkezlerini ziyaret edecek.

Harran Üniversitesi (HRÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Şanlıurfa'daki Öğrencilerin Bilime Yolculuğu Projesi" kapsamında Gaziantep, Adana ve Konya'ya bilimsel, teknik gezi düzenlenecek.

HRÜ Biyoloji Bölüm Başkanı ve projenin koordinatörü Prof. Dr. Hasan Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 gün sürecek teknik ve bilimsel gezinin maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencileri kapsadığını söyledi.

Programa farklı üniversiteden 8 bilim adamının katılacağını hatırlatan Akan, TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle kent ve kırsaldaki çeşitli okullardan ilgi düzeyi yüksek öğrencilerin bilimle bulaşacağını ifade etti.

Öğrencileri üniversitelere özendirmeyi amaçladıklarını aktaran Akan, şöyle konuştu:

"Bölgemizde birçok öğrenci çeşitli nedenlerle bilgi ve teknolojiyle tanışmakta geç kalıyor. Çalışmanın en büyük amacı bu tanışmayı, bilim ve teknolojinin merkezlerinde, konusunda uzman akademik personel eğitimleriyle yapmaktır. Öğrencilerimiz bu programda teknokent ve bilim merkezlerini gezerek astronomi, botanik, biyoloji, genetik kopyalama gibi alanlarda bilgi sahibi olacak, akademisyenlerle buluşacak."

Akan, gezide daha çok güncel konuların ele alınacağını ancak öğrencilerin gittikleri kentlerin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı da bulacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber