Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 17:38 Yorum: 0

Şanlıurfa’nın isotuna Bilecik’ten rakip çıktı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yaşayan Kent Müzesinde köylülerin yöresel ürünler stantları gezerek, "Şanlıurfa'nın isotu varsa bizim de Çukurören...

Şanlıurfa’nın isotuna Bilecik’ten rakip çıktı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yaşayan Kent Müzesinde köylülerin yöresel ürünler stantları gezerek, "Şanlıurfa'nın isotu varsa bizim de Çukurören biberimiz var" dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yaşayan Kent Müzesinde köylülerin yöresel ürünler stantları gezerek basın mensupları Bilecik'e özgü ürünleri müzeye gelen ziyaretçilere tanıttı. Başkan Yağcı, merkez Çukurören Köyüne has kırmızı acı biberin üretiminin yaklaşık 150 yıldır genetiği değiştirilmeden senede 100 ton üretilen bibere, "Şanlıurfa'nın isotu varsa bizim de Çukurören biberimiz var. Kırmızı sivri biberimiz var. Her konuda rekabete hazırız ve ilan ediyoruz bu konuda Bilecik dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olarak her konuda rekabete hazırız. Bayrağı çektik artık" dedi.

"Bilecik, Türkiye'nin yedi coğrafyasına yakın biyoçeşitliliği olan bir şehir"

Başkan Yağcı, Bilecik'in gizemli bir şehir olduğunu anlatarak, "Aslında Bilecik biyoçeşitlilik noktasında Türkiye'nin yedi coğrafyasına yakın biyoçeşitliliği olan bir şehir. Biz üzerinde de çalışıyoruz. Yakında Bilecik markalı balı vurgulayacağız ve ön plana çıkaracağız. Gerçekten balımız çok özel ve çok güzel. Ama başka yerlerin ballarının adı duyuluyor. Bunun üzerine çalışma yapılmamış. Biliyorsunuz bala özelliğini veren biyoçeşitlilik, bitkisel çeşitlilik. Bizde de her çeşit bitki varsa, fazlaysa bundan tat alarak üretim yapan balında tadı ayrı. Yine Bilecik'imize özgü yer, yer tarhanalarıyla benim sağlıklı bedenim de bu tarhanaya bağlı. Bizim tarhanamızın tadı farklıdır. Farklı şartlar içerisinde olur. Kış günlerinde gerçekten misafir toplantılarında misafirlerimizi ağırlarken eriştesiz, tarhanasız bir ortamın olması mümkün değil. Ayvamız var, narımız var. Diğer ürünlerimizden oluşan marmelatlarımız, salçalarımız bu noktada arz talep dengesi biz bunları biliyoruz, planlıyoruz. İnşallah talep edildikçe hep birlikte bu işleri yapmak isteyen hemşehrilerimizle birlikte arz noktasında gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

"Patentini aldığımız 27 ürün için üretim merkezi kuracağız" diye konuştu.

Başkan Yağcı, konuşmasının devamında Bileciklilere müjdeleri şöyle sıraladı: "Biz Bilecik'te şuanda 27 ürünün patentini alıyoruz. Çok yakında bu ürünlerin patentleri noktasında üretim merkezini de devreye sokacağız. Bilecik'e özgü ürünleri gerçekten markalarımız içerisinde kendimiz organik ortam içerisinde üretimini de teşvik edeceğiz. Bu noktadaki gerekli çalışmaları da yapacağız. Yine geniş kapsamlı ilk olan bir çalışmayı da Bilecik Belediyesi olarak bir imalathaneyi gerçekleştirerek ortaya koyacağız nasip olursa. Şuanda üniversitelerimizdeki hocalarımızla birlikte bunun fizibilitesi üzerinde çalışıyoruz. Onu da gerçekleştirdiğimizde çok daha özel ve güzel olacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber