Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 30 Eylül 2014 - 13:38 Yorum: 0

SANTEK'14 Fuarı'nın ardından

KSO Başkanı Zeytinoğlu:

SANTEK'14 Fuarı'nın ardından

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda (SANTEK'14), 120'si yabancı 250 firma tarafından bin 524 iş görüşmesi yapıldığını söyledi.

Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 220 standın açıldığı fuarı, 20 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini belirtti. 

Fuarda ülkenin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Tüpraş, Ford, Yıldız Entegre, Diler Demir Çelik ve Sarkusyan gibi firmaların birçok işbirliği gerçekleştirdiğini vurgulayan Zeytinoğlu, "ASELSAN satın alma ekibiyle fuar kapsamında 60 ikili iş görüşmesi yaptı. Fuarda 400 metrekarelik alanda stant açan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ithal ettikleri tüm ürünleri sergiledi ve 150 iş görüşmesi yaptı" diye konuştu. 

Ticari iş görüşmelerini kapsayan "Match4Industry" etkinliğinin de verimli geçtiğini vurgulayan Zeytinoğlu, bu etkinlikle firmaların sektörün önde gelen firmalarına ürünlerini ve hizmetlerini sunmaları, dış pazarlara ilişkin fırsatları keşfederek önemli bağlantılar kurmalarını amaçladıklarını söyledi.

Zeytinoğlu, ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi, makine ve metal, plastik ve kauçuk, lastik, kimya, yapı ve yapı materyalleri ile enerji sektörlerinde faaliyet gösteren 120'si yabancı, 250 firma tarafından toplamda bin 524 iş görüşmesi yapıldığını anlattı.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı (KOTO) Murat Özdağ da SANTEK Fuarı'nı gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Kocaeli'nde her yıl Türkiye'nin en büyük kitap fuarı ile binlerce insanın katıldığı insan kaynakları ve istihdam fuarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Özdağ, "Hedefimiz, İstanbul'un gölgesinde kalan Türkiye'nin sanayi başkenti Kocaeli'yi aynı zamanda fuar ve kongre merkezi haline getirmek. Kocaeli'yi 12 ay boyunca fuarların yapıldığı bir kent haline getirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber