Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"
Sami Er
Asayiş 16 Ocak 2018 - 12:08 Yorum: 0

Şantiyelerden 1 milyon vurgun yapan çete çökertildi

İstanbul Anadolu yakasındaki tüm ilçelerde yaklaşık 1 senedir şantiye alanlarına girerek gasp ve hırsızlık yapan 11 kişilik çete polis ekipleri tarafından...

Şantiyelerden 1 milyon vurgun yapan çete çökertildi

İstanbul Anadolu yakasındaki tüm ilçelerde yaklaşık 1 senedir şantiye alanlarına girerek gasp ve hırsızlık yapan 11 kişilik çete polis ekipleri tarafından çökertildi. Şüphelilerin geçtiğimiz Ekim ayında Marmarayın Göztepe istasyonuna girerek çok miktarda kapı çaldığı öğrenildi. Şantiyelerden toplamda 1 milyonluk vurgun yapan çetenin hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul Anadolu yakasının tüm ilçelerindeki çok sayıda şantiyeden 1 yıl içerisinde kablo, kapı, jeneratör ve kalıp malzemelerinin çalınması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Bunun üzerine uzun süredir araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri, şüphelilerin 28'i gasp, 5'i hırsızlık olmak üzere 33 ayrı olaya karıştıklarını tespit etti. Panelvan tipi bir araç kiralayarak plakasını değiştirdikten sonra olayları gerçekleştirdikleri öğrenilen şüphelilerin, gecede çaldıkları malzemeleri satarak 20 bin lira elde ettikleri öğrenildi.

1 milyon liralık vurgun

Şüphelilerin yaklaşık 1 sene boyunca girdikleri şantiyeden çaldıkları malzemeleri satarak yaklaşık 1 milyon lira vurgun yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin ayıca girdikleri şantiyelerde bazı bekçileri silah ve pompalı tüfek ile etkisiz hale getirdikten sonra bağladıkları bazılarını da tehdit ettikleri öğrenildi. Bekçi olmayan şantiyelerden ise rahatla hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Marmaray şantiyesini de soymuşlar

Öte yandan, şüphelilerin çok sayıda şantiyeye girmelerinin yanı sıra Marmaray Göztepe istasyonuna girerek 12 bin lira değerindeki şantiye kapılarını da çaldıkları öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca Kadıköy Belediyesinin Hayvan Barınağındaki inşaat alanına girerek buradan da kablo çaldıkları öğrenildi. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, hırsızlar araçla şantiye alanına geliyor. Buradaki malzemeleri çalan hırsızlar daha sonra geldikleri araca malzemeleri yükleyip kaçıyor. Diğer bir görüntü de ise hırsızlardan biri kablo sarılı makarayı sürüklediği görülüyor.

11 şüpheli yakalandı, 2'si tutuklandı

Olayların ardından güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, önce şüphelilerin kullandığı aracı belirledi. Plakanın değiştirildiğini tespit eden dedektifler, aracın tespit edilmesinin ardından olaya karışan şahıslardan 2'sini Atatürk Havalimanı'nda, 3'ünü Hatay'da, 4'ünü ise İstanbul'daki evlerinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Yakalanan şüphelilerden çete lideri K.U.'nun (28) hırsızlık ve cinsel istismar gibi 30 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Şubedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Diğer iki şüphelinin ise daha önceki operasyonlarda yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber