Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 18 Haziran 2018 - 11:08 Yorum: 0

Saral: “İtibarsızlaştırma çabasına müsaade etmeyiz”

Trabzonspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, mevcut yönetim kurulunun göreve geldiği günden itibaren sistematik bir şekilde Muharrem Usta...

Saral: “İtibarsızlaştırma çabasına müsaade etmeyiz”

Trabzonspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, mevcut yönetim kurulunun göreve geldiği günden itibaren sistematik bir şekilde Muharrem Usta nezdinde bir önceki yönetimi itibarsızlaştırma çabası içinde olduğunu belirterek, buna müsaade etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, yaptığı yazılı açıklamada, görevde bulunan mevcut yönetim kurulunun, bir önceki yönetimi itibarsızlaştırma çabası içinde olduğunu vurguladı. Buna müsaade etmelerinin mümkün olmadığını belirten Saral, "Muharrem Bey ve Trabzonspor'un kaosa teslim olmaması adına onu yarı yolda bırakmayan yönetici arkadaşları olarak bizler, Ahmet Ağaoğlu yönetimine yine "mevzu bahis Trabzonspor ise gerisi teferruattır" mantığıyla desteklerimizi bildirdik. Fakat onlar göreve geldikleri günden itibaren sistematik şekilde Muharrem Bey nezdinde bizleri itibarsızlaştırma çabası içindeler. Buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Bizler Trabzonspor için yumuşak başlı olabiliriz ama uysal koyun olmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Bizler yönetimi devraldığımızda şartlar bugünkünden çok daha zor, çok daha çetindi. Enkaz devraldık ama enkaz edebiyatı yapmadık. O şartlardaki Trabzonspor'u batmaktan kurtardık" dedi.

"Trabzonspor yönetimi, yakınmak yerine elindekinin kıymetini bilmelidir"

Trabzonspor'un bugün kaynaklarını doğru idare edebilmeye ihtiyacı olduğunu belirten Saral, "Proje üretebilmeye, mevcut kadrosunu elinde tutmaya ve onu geliştirmeye ihtiyacı vardır. Bu kadronun doğru idare ile elde edeceği başarılar, maliyetinin çok üzerinde bir gelir katkısı sağlayacaktır. Bunu göremeyip küçük takım zihniyetiyle hareket edip takımı dağıtmak, Trabzonspor'u sıradanlaştırmak çözüm değil çöküştür. Camianın neredeyse tamamının desteğini alan mevcut Trabzonspor yönetimi bunları düşünüp çözüm üretmeli. Mevcuttan yakınmak yerine geleceği düşünmeli ve elindekinin kıymetini bilmelidir" diye konuştu.

"Biz Okay yokuşlu'nun Selçuk İnan vakası olmamasını sağladık"

Saral, sözleşmesindeki 6 milyon Euro'ya serbest kalır maddesini kullanarak İspanya'nın Celta Vigo takımına transfer olan Okay Yokuşlu hakkında ise, "Okay'ın serbest kalma bedeli üzerinden bize ağır ithamlarda bulunuyorlar. Ayıp ve yazık ediyorlar. Biz Okay Yokuşlu'nun Selçuk İnan vakası olmamasını sağladık. Okay'ın o günkü şartlarda sözleşmesini uzatıp bedava gitmesinin önüne geçtik. Bugün kulübün kasasına giren yaklaşık 35 milyon TL bizim yönetimimizin Okay'ı ikna edip bedava gitmesinin önüne geçilmesinin sonucudur. Teşekkür edeceklerine hakaret ediyorlar. Biz o ağır şartlarda ikna edip sözleşme uzattık. Okay'ın ayrılma kararının önüne neden geçilmedi" yorumunu yaptı.

"Trabzonsporluluk duruşunu anlatırız"

Mehmet Ekici konusunda algı operasyonu yürütüldüğünü iddia eden Saral, "Aleyhimize algı operasyonu yürütenlere gerekirse Trabzonsporluluk duruşunun ne olduğunu yüzlerine karşı da anlatabiliriz. Bir taraftan şike davasında mücadele ettiğimiz bir kulübün futbolcumuzun aklını çelerek elimizden almasına üç beş kuruş bahşettiler diye müsaade mi etmeliydik? Trabzonsporluluk üç beş kuruştan da milyondan da milyardan da büyüktür. Bir taraftan onur mücadelesi verirken bir taraftan parayı görüp profesyonel davranamamak bize göre erdemlilik onlara göre hata. Bu noktada neyin ne olduğunun takdirini taraftarımız yapacaktır" dedi.

"Biz bu kulübe vaktimizi, naktimizi ve gönlümüzü verdik"

Trabzonspor'a severek hizmet ettiklerini ve bundan bir gün bile şikayetçi olmadıklarını belirten Saral, "Bilinmesini isterim ki, biz bu kulübe vaktimizi, naktimizi ve gönlümüzü verdik. Ve bu durumdan da bir an dahi şikayet etmedik. Helal hoş olsun. Yanlış kararlar almış olabiliriz, şanssızlıklar peşimizi bırakmamış olabilir ama biz bu kulübe oyuncu pazarlamadık. Biz kulübün kasasını şahsi problemlerimizin teminatı olarak kullanmayı aklımızın ucundan bile geçirmedik. Biz yönetim olarak, şike ile şampiyonluğumuzu çalanlara "profesyonel davranıp" futbolcu satmadık, şikecilerle haklı mücadelemizden de asla taviz vermedik. Biz seçim kazanma hırsı ya da kaybetme korkusuyla hiçbir Trabzonsporlunun üyeliğini de iptal etmedik. Bugün Trabzonspor için emek harcayanları, Trabzonspor'u ipten alanları itibarsızlaştırma çabalarına müsaade edemeyiz. Sabrımız Trabzonsporluluğumuzdandır" şeklinde konuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber