Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Mayıs 2022 - 13:54 Yorum: 0

Saray’da ayçiçek çeşit denemesi yapıldı

Saray İlçesinde "Yerli Hibrit Çeşitlerinin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" çerçevesinde Ayçiçek çeşit deneme ekimi yapıldı.

Saray’da ayçiçek çeşit denemesi yapıldı

Saray İlçesinde "Yerli Hibrit Çeşitlerinin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" çerçevesinde Ayçiçek çeşit deneme ekimi yapıldı.

Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri "Yerli Hibrit Çeşitlerinin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" çerçevesinde 2022 üretim döneminde Edirköy Mahallesinde öncü çiftçilerin tarlasına ayçiçek deneme ekimi gerçekleştirdi.

Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürü Seyide Yılmaz yaptığı açıklamada; "Ayçiçek çeşit denemesi, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ıslah edilerek tescil edilmiş 4 ayçiçek tohum çeşidi ve bölgede ekilen 3 çeşit kullanılarak her çeşitten ikişer dekar alan olmak üzere toplamda 14 dekar alanda kuruldu. Yapılan demonstrasyon ile ayçiçek tohum çeşitlerinin kalite ve verim miktarları açısından Saray İlçesi iklim koşullarına ve topraklarına en uygun olanlarının tespit edilmesi ve yerli çeşitlerin kullanımının arttırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber