Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Sarıçalı’nın 35 yıllık içme suyu sorunu çözüldü

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesini ziyaret etti.

Sarıçalı’nın 35 yıllık içme suyu sorunu çözüldü

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesini ziyaret etti. Ziyarette MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan içme suyu arıtma tesisi sebebiyle vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve MASKİ'ye teşekkür etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı çalışmalar ile vatandaşların uzun yıllardır yaşadığı sorunları çözüme kavuşturdu. Sarıçalı'nın 35 yıldır içilemeyen suyu inşa edilen içme suyu arıtma tesisi ile tarihe gömüldü. Mahallenin su deposunda yapılan bakım-onarım çalışması neticesinde de yepyeni depoya kavuşan mahalleli, daha sağlıklı su tüketmeye başladı. Başkan Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, saatte 21 metreküp arıtım yapan tesiste incelemelerde bulundular. İncelemelere eşlik eden mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, mahalleye kazandırılan tesis için teşekkürlerini sundu.

Süleyman Erçetin isimli vatandaş, "Sarıçalı Mahallesinde ikamet etmekteyim. Cengiz Başkanımdan Allah bin kere razı olsun. En büyük sorunumuzu çözdü. İçilmez denen suyumuzu içilir hale getirdi. Ona saygımız, sevgimiz sonsuz. Allah ona cenneti nasip etsin." derken Oğuz Moral da, "Öncelikle yapılan bu hizmetler için Cengiz Başkanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Hizmetlerinin devamını diliyoruz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Sarıçalı Mahalle Muhtarı Ünal Adeş ise şunları söyledi: "Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden çok memnunuz. Köy halkı da çok memnun. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı hizmetleri bir baba öz evladına yapmaz. Sağolsun, Başkanımız, suyumuzda nitrat vardı. Dilekçe yazdık. Dilekçe Büyükşehir Belediyesi'nin daha yeni kurulmuş olmasına rağmen, bize 1-2 ay içerisinde içme suyu arıtma tesisi kurudular. Arıtıcının yanı sıra bizim mezarlık yoluna taş döşediler. Mahallemize aşağı yukarı 13 bin metrekare taş döşendi. Camimize aydınlatma yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından evlerimizin tamamı boyandı. Depomuzun içi ve dışı tabandan tavana kadar yenilendi. Yan tarafına bir içme suyu arıtma tesisi kuruldu. Şaşal sudan daha kaliteli suyumuz oldu. Allah razı olsun."

Sarıçalı’nın 35 yıllık içme suyu sorunu çözüldü

Sarıçalı’nın 35 yıllık içme suyu sorunu çözüldü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber