Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2017 - 10:04 Yorum: 0

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Adana'da yaklaşık 2 yıl önce yapılan imar değişikliğinin ardından mantar gibi apartmanların yükseldiği Sarıçam ilçesinde yaşanan yol, kanalizasyon,...

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Adana'da yaklaşık 2 yıl önce yapılan imar değişikliğinin ardından mantar gibi apartmanların yükseldiği Sarıçam ilçesinde yaşanan yol, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, telefon ve internet hizmetleriyle ilgili sıkıntılar yüzünden ev yapan da ev alan da pişman oldu. Yapımı biten binalardan ev alan vatandaşlar kanalizasyon sıkıntısı çektikleri için lüks apartmanlarının yanına fosseptik çukuru açtı. Vatandaşlar ucuz diyen Sarıçam ilçesinden ev aldıkları için pişman olduklarını söylerken müteahhitler ise Seyhan ve Çukurova ilçelerine göre yarı fiyatına bile ev satamamaktan dert yanıyor.

Adana'ya imar düzenlemesi ile yoğunluk artışına gidilen ve son iki yılda yaklaşık 20 bin konutun yapıldığı ve yoğun yapılaşmanın devam ettiği Sarıçam ilçesindeki mahallelerden Çarkıpare Mahallesi'nde altyapı sorunları vatandaşı çileden çıkardı. Yeni stadyum inşaatının da devam ettiği bölgede yapımı biten binalarda oturan bazı vatandaşlar, kanalizasyon altyapısı olmadığı için binalarının yanına fosseptik çukuru açıp atık sularını burada depolamak zorunda kalıyor. Fosseptik çukurunda biriken atıklar ASKİ'ye ait vidanjörler yardımı ile tahliye edilebiliyor. Yaşanan altyapı sorunları yüzünden yapılan evler Seyhan ve Çukurova bölgesindeki inşaatların yarı fiyatına ancak satılabiliyor. Müteahhitler ev satamamaktan, ev alanlar da altyapı sorunlarından dolayı pişmanlıklar yaşıyor.

Ulaşım, yol, internet, doğalgaz, elektrik ve su sorunlarının da olduğu yeni yerleşim bölgesinde yaşayanlar sorunlarının çözümü konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

"Sıkıntılarımız çok"

Bir residansta oturan Adem Doğan, kanalizasyon sıkıntısı olduğu için fosseptik çukuru açıp binalarındaki atık suyun orada toplandığını bunun da kendilerine sıkıntı yarattığını anlattı. Doğan, "Yol sıkıntımız var. Altyapı yok. Arabalarımızın altı yere değiyor. Elektrik sıkıntımız var. Doğalgaz zaten gelmedi. Elektrik gel git oluyor. Ampullerimiz patlıyor. İnternette yok, bu gidişle gelmez sanırım oda. Pisliğimiz açtığımız fosseptik çukuruna geliyor. Alt yapı olmadığından böyle bir çözüm bulduk" diye konuştu.

"Satışlarımız durgun, çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz"

Sarıçam'da inşaatı olan müteahhit Süleyman Kanlı ise ev satamamaktan dolayı sıkıntı çektiğini belirterek, "Burası gelişen bir bölge ama gelişimin belediye hizmetleri ile eş değer gitmesini istiyoruz. Şuan da kanalizasyon, doğalgaz, internet alt yapıları da bir an önce çözümlenirse stadyum bitene kadar en azından vatandaşlar yerleşmiş olur. Bazen müşterilerimiz tereddüt ediyorlar. Kanalizasyon yok diye dedikodu yapıyorlar. Satışlarımız durgun, biraz daha artması gerekiyor. Alt yapı hizmetleri ile yol çalışmaları biran evvel tamamlanırsa müşterilerimiz geldiği zaman alımlarına daha da etkisi olacaktır" dedi.

"Taciz olayları oluyor"

Çukurova Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki Elif Yücesoy da, merkez ilçelerde yurt sıkıntısı çektiği için Sarıçam'daki yurtta kalmak zorunda olduğunu fakat akşam okuldan çıkınca arkadaşları ile birlikte 3 defa taciz edildiğini ifade etti. Yücesoy, "Ben ikinci öğretimim. Okuldan saat 22.30'da çıkıyorum. Yol çok karanlık oluyor ulaşım imkanımız da yok. Durak yok. Bir dolmuş geçiyor ama oda çok hızlı geçiyor. Can güvenliği denen bir şey yok burada. Yollar çok kötü. Taciz olayları oluyor. Başımıza 3 defa geldi. 3'ünde de polise başvurduk ama hiçbir sonuç alamadık" diye konuştu.

"Hangi çağda yaşıyoruz"

Hüseyin Kaya, isimli başka bir vatandaş ise kanalizasyonun olmamasının çok büyük sıkıntıya yol açtığını belirtti. Kaya, "Herkes burada ev almış gelip oturmak istiyor ama kanalizasyon yok diye kimse oturamıyor. Elektrik var ama voltaj yetersiz geliyor. Beyaz eşyalar bozuluyor elektrik sürekli gel git yaptığı için. İnsanlar buraya geliyor oturmak için ama lağım yok, çukurlar var. Hangi çağda yaşıyoruz halen daha kuyudan vidanjör gelip de lağım sularını boşaltıp çekiyor" ifadelerini kullandı.

"Pişman olduk"

Müşerref Şahbaz da ev aldığı için pişman olduğunu anlatarak, "Lüks diyerek aldım ama alt yapı, internetimiz yok. Kanalizasyonumuz yok. Üniversitede okuyan 2 çocuğum var ama derslerini yapamıyor. 2017 yılında yaşıyoruz. Gelişmiş diyorlar Sarıçam ama buralarda hiçbir gelişme yok. Aldığımıza alacağımıza pişman olduk biz açıkçası" şeklinde konuştu.

Mehmet Salduz ise ilk evinde böyle sıkıntılar yaşadığı için üzgün olduğunu söyledi.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri ise Sarıçam'da çalışmalara hızla devam ettiklerini, bazı bölgelerde yoğun inşaat olduğu için çalışmalarını inşaat işleri bittikten sonra başlayacağını belirtti.

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Sarıçam’da altyapı çıkmazı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber