Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Ekim 2014 - 17:03 Yorum: 0

Sarıgöl'de üzüm kurutma tesisi ziyareti

MANİSA (AA) - Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdür Yardımcısı Selçuk Karabat, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran'la Sarıgöl’de kurulu üzüm kurutma...

Sarıgöl'de üzüm kurutma tesisi ziyareti

MANİSA (AA) - Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdür Yardımcısı Selçuk Karabat, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran'la Sarıgöl’de kurulu üzüm kurutma tesisini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Karabat, üzümün yüksek rekolteli olduğu yıllarda üreticinin yaş olarak pazarlamada ve kuru olarak değerlendirmede büyük sıkıntılar yaşandığını bildiklerini ifade ederek, bu yıl da benzeri durumun yaşandığını söyledi.

Üreticilerin yaş olarak satamadıkları üzümlerini kurutmak için değişik çareler aradığını kaydeden Karabat, "Sarıgöl Ziraat Odası Başkanımızın ilçede kişisel olarak kurduğu tesis üreticilerimiz adına öncülüktür" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı Demran da okullarda, hastanelerde kuru üzüm dağıtımı yapılarak üreticilere destek olunması gerektiğini kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber