Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Nisan 2014 - 10:03 Yorum: 0

Sarıhacılar Derneği'nden Kaymakam Beşikci'ye ziyaret

Akseki Kaymakamı Beşikci:

Sarıhacılar Derneği'nden Kaymakam Beşikci'ye ziyaret

ANTALYA (AA) - Akseki'deki Sarıhacılar Mahallesi Kültür Turizm Yaşatma Derneği yöneticileri, Akseki Kaymakamı Murat Beşikci'yi makamında ziyaret etti.

Dernek başkanı Mehmet Orhan Can, 15. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında  Gürcistan, Litvanya, Porto Riko, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan, KKTC, Tayland, Rusya ve Azerbaycan'dan gelen 300 çocuğun, tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde buluştuğunu söyledi.

Sarıhacılar'da yapılacak her türlü organizasyona destek vereceklerini söyleyen Can, "Mahallemizi turizme kazandırmak için gösterdiği çabalarından dolayı Akseki Kaymakamı Murat Beşikci'ye şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Beşikci de dernekleşmenin önemine işaret etti. Akseki'de yardım derneklerinin faaliyetlerini yakından izlediğini belirten Beşikci, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışacağız. İnanıyorum ki hepinizin Sarıhacılar ile ilgili güzel düşünceleri vardır. Bunları hayata geçirmek için el ele çalışacağız" dedi.

- Sarıhacılar sokaklarına taş kaplama

Beşikci, tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde sit alanı içinde kalan sokakların bir kısmına, özgün dokuya uygun olarak taşla kaplama işleri yapılması için Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan da izin alındığını bildirdi.

Sokakların taşla kaplama çalışmalarının kaymakamlık  tarafından yapıldığını belirten Beşikci, "Amacımız Sarıhacıların tanıtımını sağlayarak bir cazibe merkezi haline getirmek. Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileri ile bölgeyi turizme kazandırabilmek için planlı bir çalışma yürüteceğiz" diye konuştu.

Ziyarete Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Dernek Koordinatörü Fatma Genç ve Sarıhacılar Mahalle Muhtarı Mahmut Karahan da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber