Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ocak 2018 - 16:34 Yorum: 0

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi

Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne yoğun ilgi

Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Yarıyıl tatilcilerinin de gelmesiyle birlikte Sarıkamış'ta oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden biri olan ve sarıçam ağaçları arasında kristal karıyla kayakseverlere keyif yaşatan Cıbıltepe Kayak Merkezi, 4 telesiyejle toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan pistlerinde misafirlerini ağırlıyor. Son yağan kar ile birlikte kar kalınlığı 80 santimi bulan kayak merkezi, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor.

Habitat Otel İşletmecisi Kürşat Gemalmaz, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yoğunluk olduğunu söyledi.

Gemalmaz, "Yurt içinde ve yurt dışında Sarıkamış gittikçe daha tanınır hale geliyor. Otel olarak gerek dernek olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sene özellikle İran'dan yoğun ilgi var ilk grubumuzu ağırladık ve bugün gönderiyoruz. Çok memnun kaldılar. Onun dışından Fransa, Danimarka ve Katar'dan misafirlerimiz var ve yoğun bir şekilde talep geliyor. Gerek bölgeden gerekse Türkiye'deki diğer şehirlerden yoğun olarak talep alıyoruz. Hafta sonları özellikle uçak saatleri daha uyumlu hale gelmesiyle bu talepler de bayağı bir canlılık oluştu. Bütün kayakseverleri Sarıkamış'a bekliyorum" dedi.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 2 bin 400 kişi kapasiteli bilgisayar donanımlı 4 telesiyej sistemi, kayakseverler için 8 slalom, 1 snowboard pisti bulunuyor. Türkiye'de sadece Sarıkamış'ta bulunan toz kristal kar, ilk yağdığı günkü tazeliğini koruyarak kayakseverlere güvenle kayma hissi veriyor. Sarıkamış'ta bulunan kayak pistleri sarıçam ormanlarıyla çevrili olduğundan pistlerde çığ tehlikesi bulunmuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber