Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Aralık 2014 - 17:03 Yorum: 0

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına doğru

Anma etkinlikleri kapsamında "Sarıkamış 2014 Pul Sergisi"nin açılışı yapıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına doğru

KARS (AA) - PTT Genel Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında "Sarıkamış 2014 Pul Sergisi" açıldı.

PTT Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, bir iş merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, pul koleksiyonculuğu alanında Türkiye'de önemli mesafeler katedildiğini söyledi.

Şirket olarak her zaman daha iyi ve güzelini yapmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Atbaş, bu çerçevede tarihi önemli olaylarını pullar vasıtasıyla gelecek nesillere aktarmanın da misyonları olduğunu belirterek, "100 yıl önce Sarıkamış Harekatı ağır kış koşulları altında yapılmış ve kahramanca mücadele eden askerlerimiz Allahuekber Dağları'nda şehit oldu" dedi.

Bu kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak, gençlere yansıtmak için "Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı" konulu anma pulunu tedavüle sunduklarını anlatan Atbaş, "Sarıkamış'ta olmaktan mutlu ve gururluyuz. Sarıkamışlılarla birlikte şehitlerimizi bir kez daha yad edeceğiz. Ruhları şad olsun diyorum" diye konuştu.

Kars Valisi Günay Özdemir de bakanlıkların, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve özellikle de halkın Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı için seferber olduğunu kaydetti.

Anma etkinlikleri için ciddi bir katılım beklediklerini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Bütün bakanlıklarımız koordineli bir çalışma içerisinde. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'mız da PTT Genel Müdürlüğü olarak 100. yıl hatıra pulu ve ilk göz ağrılarını bugün burada sergileyecek. Biz bu etkinlikleri önemsiyoruz çünkü bu etkinlikler hem ulusal hem de uluslararası anlamda Sarıkamış'ın ve Sarıkamış şehitlerinin bütün dünyada tanıtılmasını gençlerimize, halkımıza bu bilincin verilmesini sağlıyor."

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, 26 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber