Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Aralık 2014 - 11:23 Yorum: 0

Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılına doğru

Kars Valisi Özdemir: "Anma etkinliklerini bu yıl geniş kapsamlı ve 100 bin kişinin katılımıyla şühedaya yakışır biçimde gerçekleştireceğiz"

Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılına doğru

KARS (AA) - Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında yapılan "Ay Yıldızlı" tören alanında incelemelerde bulundu.

Vali Özdemir, Sarıkamış ilçesinde 2-4 Ocak tarihlerinde Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinin yapılacağı alanlarda devam eden çalışmalar hakkında Kaymakam Muhammed Gürbüz'den bilgi aldı.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, anma etkinliklerini bu yıl geniş kapsamlı ve 100 bin kişinin katılımıyla şühedaya yakışır biçimde gerçekleştireceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaptırılan "Ay Yıldızlı" tören alanının yüzde 80'inin tamamlandığını vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Alanın zemin kısmında son düzenlemeler yapılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca yaptırılan Kızılçubuk mevkisinden ilçe merkezine kadar 8,5 kilometrelik yürüyüş yolunun kesme antezit taşı döşemesi tamamlanmak üzere. Diğer yandan salon programlarının yapılacağı BESYO Spor Salonu'nda hazırlık çalışmaları devam ediyor. Üç gün sürecek etkinlikleri en iyi şekilde icra etmek için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bunun için Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediyemizle çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yürütüyoruz."

Vali Özdemir'in incelemelerine Belediye Başkan Vekili İsmail Polat, Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça da eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber