Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Aralık 2014 - 12:43 Yorum: 0

Sarıkamış Harekatının 100'üncü yılına doğru

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Allahuekber Dağlarında şehit olan askerleri anma etkinliklerine katılacaklara yemek dağıtımı için Türk Kızılayı ekipleri, 2'si 210'ar metrekarelik 7 çadırın kurulumuna başladı

Sarıkamış Harekatının 100'üncü yılına doğru

KARS (AA) - Türk Kızılayı, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma etkinliğine katılacaklara yemek dağıtımı için 7 çadırı kurmaya başladı.

Allahuekber Dağları'nda bundan 100 yıl önce şehit olan 90 bin askeri geniş kapsamlı törenlerle anmak için hazırlıklar sürdürülüyor. 

Kızılçubuk mevkisinden başlayacak ve Ay Yıldızlı tören alanında sona erecek, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma yürüyüşüne katılan on bilerce kişiye yemek dağıtılacak.

Bu kapsamda, Türk Kızılayı'nın Ankara ve Erzurum şubelerinden gelen 20 kişilik ekip, tören alanına ikisi 210'ar, beşi 105'er metrekarelik olmak üzere 7 yemek dağıtım çadırının kurulumunu yapıyor.

Çadırlarda, devlet erkanına ve yürüyüş için gelen vatandaşlara kavurma, pilav, helva ve Türk Kızılayı maden suyundan oluşan yemek menüsü ikram edilecek.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2006'dan itibaren Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerine destek verdiğini söyledi.

Türk Kızılayı'nın bu sene de anma etkinliklerine geniş kapsamlı katkı sağlayacağını ifade eden Gürbüz, "Şühedanın 100'üncü yılında Türkiye'nin dört bir tarafından katılımcılar gelecek. Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askerin anısına binlerce davetlinin katılacağı ve 8 kilometrelik yürüyüşe katılan konuklarımıza Türk Kızılayı tarafından yemek ikramında bulunulacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber