Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Aralık 2017 - 21:28 Yorum: 0

Sarıkamış şehitleri için eksi 15’te saygı nöbeti

Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker, eksi 15 derece soğukta yapılan saygı nöbeti ile anıldı.

Sarıkamış şehitleri için eksi 15’te saygı nöbeti

Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker, eksi 15 derece soğukta yapılan saygı nöbeti ile anıldı. Sarıkamış Şehitliği'nde düzenlenen törene 9 yaşındaki çocuk damgasını vurdu. Elinde meşale ve Türk bayrağı bulunan ve üzerinde soğuktan korunacak hiçbir şey olmayan çocuk, 90 bin asker için saygı nöbeti tuttu.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu ve Beden Eğitim Yüksek Okulu (BESYO) öncülüğünde üniversite öğrencileri, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıl dönümünde Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde temsili nöbet tuttu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Saygı Nöbeti töreninde konuşan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Şehitleri'nin 103. yıldönümünde düzenlenen saygı nöbetinde bir araya geldiklerini söyledi. Toksoy, "Tabi bizler şehirlerimize ne kadar saygı göstersek, onların borcunu ödeyemeyiz. Ne kadar nöbet tutsak, ne kadar anma etkinliği yapsak onların borcunu ödemek mümkün değil" dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise yaptığı konuşmada, "103. yılında bu senede gelenek oldu artık, her sene öncü olarak iki kurum özellikle program düzenleniyor. Şehitlerimiz adına bu saygı nöbeti etkinliği düzenleniyor. Günü yaklaştıkça da Türkiye'nin her yerinde şehitlerimize yakışır programlar düzenleniyor. Bizler bundan ziyadesiyle memnun oluyoruz" diye konuştu.

Son olarak söz alan KAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Ural, Sarıkamış Harekatı'nın askeri yönünü anlattı. Prof. Dr. Ural, "Sarıkamış Harekatı da buradaki mezalimin devamına son verme noktasında önemli bir başlangıçtır. Dolayısıyla Sarıkamış Harekatı'nın sadece kuru bir harekat olarak ifade etmek doğru değildir. Bu şekilde anlamakta aslında tarihi anlamama, buradaki verilen mücadeleyi layıkıyla bilmemek anlamına gelmektedir. Eğer biz böyle düşünürsek bunu kuru bir askeri operasyon olarak, harekat olarak değerlendirirsek buradaki şehitlerimizin verdiği mücadeleyi onların yaklaşık iki hafta boyunca bu yokluklar içerisinde yemek ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığı bir coğrafyada 80 kilometrelik bir derinlikte nasıl mücadele verdiğini ve niçin bu şehitlik mertebesine ulaştığını idrak edemeyiz. O anlamda biz bu idrakten yoksun olursak biz şehitlerimize layık evlatlar olmadık anlamına gelir ki, şuanda bu ortamda bir araya gelmiş insanlar bence bu işin fevkalade şuurundadır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından erkek öğrencilerden oluşan temsili askerler saygı nöbeti tuttu. Sarıkamış Şehitliği'nde temsili nöbet tutan öğrenciler nöbet değişimi de yaptı.

"9 yaşındaki çocuk saygı nöbeti töreninde damga vurdu"

Sarıkamış Şehitliği'nde düzenlenen törene 9 yaşındaki çocuk damgasını vurdu. Elinde meşale ve Türk bayrağı bulunan ve üzerinde soğuktan korunacak hiç bir şey olmayan çocuk 90 bin asker için saygı nöbeti tuttu. Ayağında lastik çizme ve elinde bayrağıyla saatlerce soğukta duran çocuk yanı başında bulunan ve üzerinde kalın giysiler olan katılımcılara da adeta ders verdi.

Etkinliğe Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Ural, öğretim üyeleri, öğrenciler, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber