Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Nisan 2014 - 10:33 Yorum: 0

Sarıkamış'ta spor tesisleri turizmi canlandıracak

KARS (AA) - Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yapılacak yeni spor kompleksleriyle ilçenin yaz kampları merkezi haline getirileceğini belirterek, "Bu tesisler tamamlandığında Galatasaray,...

Sarıkamış'ta spor tesisleri turizmi canlandıracak

KARS (AA) - Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yapılacak yeni spor kompleksleriyle ilçenin yaz kampları merkezi haline getirileceğini belirterek, "Bu tesisler tamamlandığında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi Spor Toto Süper Lig takımları, Avusturya ve Almanya yerine yaz kampları için Sarıkamış'a gelecek" dedi.

Belediye Başkanı Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer aldığını ifade etti.

Toksoy, bu yıl ilçede yatırım patlaması yaşanacağını, özellikle temellerinin kazılmaya başlanan spor tesisleriyle futbol takımlarının gözde yeri olacağını vurguladı.

Belediye olarak bütün imkanları seferber ettiklerini ifade eden Toksoy, şöyle devam etti:

"Şu an itibarıyla Kars Valiliğimizin himayesinde kayak merkezimizin alt kısmındaki arazide futbol sahası temel kazma işlemine başladık. Burada öncelikle standartlara uygun modern iki futbol sahası ile iki antrenman sahası yapılacak. Bu tesisler tamamlandığında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi Spor Toto Süper Lig takımları, Avusturya ve Almanya yerine yaz kampları için Sarıkamış'a gelecek. Bu tesislerin yanında 4 adet tenis kortu ve üst tarafında da kapalı buz pateni pisti inşa edilecek. Bir aksilik olmazsa inşallah bu sene sonunda tesisler bitmiş olacak. Ayıca kayak merkezi bünyesinde 700 metre uzunluğunda oteller bölgesinden birinci etap pisttin başlangıcına turistleri taşıyacak telesiyej yapımına çok kısa süre içinde başlıyoruz. Telesiyej önümüzdeki kış sezonuna yetişecek."

Toksoy, Sarıkamış'ın yalnızca kış turizm mekanı olarak değil, yapılacak yeni tesislerle turizmin 12 ay devam ettiği bir kent olacağını kaydederek, bu şekilde hem istihdam sorununun çözüleceğini hem de bölgeye büyük ekonomik katkı sağlanacağını vurguladı.

Sarıkamış'ın büyük potansiyele sahip olduğunu anımsatan Toksoy, "Elimizde tarih, muhteşem doğa, turizm destinasyonları gibi hiçbir yere nasip olmayan enstrümanlar var. Bunları doğru projelerle, doğru zamanda ve doğru yerde kullanarak Sarıkamış'ta turizm 12 ay aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber