Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 12:13 Yorum: 0

Sarıkamış'ta "Uyuşturucuya karşı bilgilendirme" semineri

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde "Uyuşturucuya karşı bilgilendirme" konulu seminer düzenlendi.Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediye Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi, Kars Emniyet...

Sarıkamış'ta 'Uyuşturucuya karşı bilgilendirme' semineri

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde "Uyuşturucuya karşı bilgilendirme" konulu seminer düzenlendi.

Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediye Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi, Kars Emniyet Müdürlüğü'nün katkıları ve Sarıkamış Değişim Derneği'nin organizasyonuyla Spor Salonu'nda düzenlenen seminere, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, akademisyenler, kurum yetkilileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Başkan Toksoy, yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan gençlerin sağlıklı birer birey olmaları için toplumun bütün kesimlerinin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Ailelerin, çocuklarını sürekli olarak kontrol altında tutmaları gerektiğini belirten Toksoy, şunları söyledi:

"Aileler benim çocuğum yapmaz algısıyla bu konuya pasif kalıyorsa unutmasınlar ki büyük yanılgı içerisindeler. Bu bağlamda gençlerimizi, bilinçlendirme zorunluğumuz vardır. Sevgili gençlerimiz unutmasınlar ki gerçek sevgi ve mutluluğu sigarada, alkolde, uyuşturucuda değil, kendi yuvalarında aramalılar. Kötü arkadaş gruplarından ayrı durarak bilim, spor ve sanatla, üreterek yaşamaları en doğru olanıdır."

İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan da insanın yaradılışına uygun ve faydalı olan şeyleri, dini tabirle cenabı Allah'ın helal ve meşru kıldığını ancak zararlı olan şeyleri de yasakladığını ifade ederek, "Bizler kutlu Peygamberin ümmeti, Cenabı Allah'ın kulları olarak, onun nimetlerinden faydalananlar olarak, bizim için helal temiz olan şeyleri yemekte hiçbir beyis görmezken, onun haram ve yasak ettiği konularda titiz davranmamız gerekir" dedi.

Slayt eşliğinde "Madde bağımlılığı ile mücadele" konusunda sunum yapan Emniyet Amiri Sayım Şen ise amaçlarının özellikle öğrencileri alkol ve madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek olduğunu, bunun içinde bu tip toplantı ve seminerlerin koordineli olarak sık sık düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından seminer, Sarıkamış Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından oynanan "Beyaz cehennem" adlı tiyatro ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber