Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Temmuz 2014 - 18:08 Yorum: 0

Sarıkamış'taki su sorunu

KARS (AA) - Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "Kızılcubuk mevkisinde yapımına başlanan 7 Kasım göleti sayesinde Sarıkamış'ın içme suyu sorunu ortadan kalkacak" dedi.Toksoy,...

Sarıkamış'taki su sorunu

KARS (AA) - Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "Kızılcubuk mevkisinde yapımına başlanan 7 Kasım göleti sayesinde Sarıkamış'ın içme suyu sorunu ortadan kalkacak" dedi.

Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan su sorununun, yapımına başlanan 7 Kasım göletiyle sona ereceğini söyledi.

Sarıkamış'ta her yıl artarak devam eden turizm yatırımları ve konut artışı nedeniyle aşırı su ihtiyacı olduğunu belirten Toksoy, şöyle konuştu:

"İlçemizde daha önceden yapılmış büyük ve modern içme suyu arıtma tesisimiz var. Ancak bu tesise yeterince su girmediği için şehrin bir bölümüne arıtılmış su veremiyoruz. Hançerli düzünde TOKİ tarafından yapılacak konutlar, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yapımı devam eden otel ve sosyal tesisler gibi yatırımlarla daha çok su ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu bağlamda Orman ve  Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla projelendirilen 7 Kasım göletinin yapım çalışmalarına başlandı. Göletin hizmete açılmasıyla yılda 4.73 hektometreküp içme suyu sağlanacak. Bu şekilde kent merkezindeki her evin musluğundan arıtılmış bölgenin en iyi suyu akacak. Göletin ise iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber