Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

Sarıkaya'da dikiş nakış kursu açıldı

YOZGAT (AA) - Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen dikiş nakış kursunun açılışı yapıldı. Kaymakam Yasin Özcan, açılışta yaptığı...

Sarıkaya'da dikiş nakış kursu açıldı

YOZGAT (AA) - Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen dikiş nakış kursunun açılışı yapıldı. 

Kaymakam Yasin Özcan, açılışta yaptığı konuşmasında, bu tür kursların devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Sarıkayalı kadınların biraz daha faal olmaları, eşlerine ve ev ekonomisine yardımcı olmaları gerektiğini ifade eden Özcan, "Kadınlarımız, boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ve eğitimli bir şekilde kursların açılması çok güzel bir durumdur. Sarıkaya Halk Eğitim Müdürümüz de geldiğimiz günden beri çalışıyor. Azimli ve istekli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. İnşallah bu kurs gibi diğer kurslarımızın da açılışını hep birlikte gerçekleştiririz. Bu kursumuzun hanımlara ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 

Sarıkaya Halk Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş da kurs hakkında bilgiler verdi.

Yoldaş, bu kursun tamamen bayanlardan oluştuğunu, Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi olarak sosyal projeler kapsamında kadınları bir araya getirip onları stresten uzaklaştırmak istediklerini belirtti.

Kursu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yoldaş, "Amacımız, Halk Eğitim Merkezi olarak üretime yönelik kursların sayısını artırmak ilçe ekonomisine ve üretimine destek olmaktır. Dikiş, nakış kursumuza da yoğun bir katılım oldu. Kursumuzda 25 bayan kursiyerimiz bulunmaktadır ve 42 gün sürecek olan kurs sonunda kendilerine sertifika verilecek. Kursta yapılan ürünler ise bir sergiyle tüm Sarıkaya halkına tanıtılacak" dedi. 

Kurs, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar'ın duası ve kurdelenin kesilmesiyle açıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber