Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Şarkışla'da "Sigarasız Hayata İlk Adım" konferansı

SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde "Sigarasız Hayata İlk Adım" konulu konferans düzenlendi.Göğüs hastalıkları uzmanı Elif Kaya, Seyfettin Soysal Konferans Salonu'ndaki konferansta, sigaranın...

Şarkışla'da 'Sigarasız Hayata İlk Adım' konferansı

SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde "Sigarasız Hayata İlk Adım" konulu konferans düzenlendi.

Göğüs hastalıkları uzmanı Elif Kaya, Seyfettin Soysal Konferans Salonu'ndaki konferansta, sigaranın insan sağlığı ve aile ekonomisine verdiği zararları anlattı.

Kaya, "İnsanların bedenlerinde kalıcı hasarlar oluşmadan sigarayı bıraktırıp, sıhhatli bir ömür sürmelerini sağlamak istiyoruz. Sigara hiçbir sorunu çözmez ve sonu pişmanlıktır" diye konuştu.

 Psikiyatri uzmanı İbrahim Karakaya ise sigaranın bir bağımlılık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sigara bağımlılığı diğer tüm bağımlılıklar gibi biyolojik, psikolojik ve sosyolojik yönü olan bir hastalıktır. Topluma genel maliyetine ve etkilediği kişi sayısına bakıldığında verdiği hasar bağımlılık yapan diğer tüm maddelerden daha fazladır. Bir hastalık olduğu için de bağımlılıktan kurtulmak için ilaç tedavisi ve tıbbi destek alınmalıdır. Tıbbi destek almadan bırakan kişiler olmakla birlikte genel olarak bakıldığında yardım alanların bırakma ve tekrar başlamama oranları çok daha yüksektir."

Konferansa, çok sayıda kişi katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber