Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ağustos 2014 - 15:03 Yorum: 0

Saros Körfezi'ndeki "Su altı tarih müzesi" çalışmaları

Keşan Belediye Başkanı Özcan:

Saros Körfezi'ndeki 'Su altı tarih müzesi' çalışmaları

EDİRNE (AA) - Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Saros Körfezi'ndeki, "Su altı tarih müzesi" çalışmaları kapsamında, Nusret Mayın Gemisi'ne benzetilen gemiyi 1 Eylül'de suya indireceklerini bildirdi.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, "Saros Yapay Resif Projesi" çerçevesinde hazırlanacak müze için Samsun'dan İbrice Limanı'ndan getirilen geminin körfezde batırılması hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Projeyle şimdiye kadar su altına, heykeller, toplar, Anzak figürleri ile Seyit Onbaşı'nın heykelini indirdiklerini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Şimdi de savaşın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'ne benzetilen gemiyi 1 Eylül'de suya indireceğiz. Gemide şu anda bazı rötuşlar yapılıyor. 75 bin lira masrafla bölgemize getirilen gemiyi hava koşullarında bir olumsuzluk olmazsa İbrice Limanı'ndan törenle belirlenen noktada batıracağız. Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı da bize o gün yardımcı olacak."

Özcan, 5 yıldır devam eden projenin, geminin batırılması işlemiyle tamamlanacağını, daha sonra uygun bir uçak bulmaları halinde onu da körfezde suya indirmeyi planladıklarını vurguladı.

Proje sayesinde bölgede özellikle su altı sporları ile yerel balıkçılığın gelişeceğini düşündüklerini belirten Özcan, "Projemizin 5 yıldaki maliyeti 500 bin TL’yi bulmuştur. Projede bize çok yardımcı olan danışmanımız, koordinatörümüz Savaş Yapman’a çok teşekkür ediyoruz. Gemiyi batırma törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.   

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber