Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2014 - 20:08 Yorum: 0

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur:

"Domates, bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Üretici, adeta altın yılı yaşıyor"

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur:

MANİSA (AA) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, "Domates, bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Üretici, adeta altın yılı yaşıyor" dedi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 10 bin dekar alanda domates üretimi yapıldığını söyledi.

Üretilen domateslerin bir kısmının kurutmalık, bir kısmının ise salçalık olarak kullanıldığını belirten Okur, geçen yıl 18 kuruş civarında seyreden domates fiyatının bu yıl 33 kuruşa kadar çıktığını ifade ederek, "Domates, bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Üretici, adeta altın yılı yaşıyor" diye konuştu.

Domatesin yağıştan ve sıcaktan etkilenmediği için üreticilerce kademeli şekilde toplanabildiğine işaret eden Okur, "Arz talepten dolayı fiyatların yükselmesi alımlarda azalmaya yol açmadı. Üreticinin elindeki salçalık ve kurutmalık domates işletmelerde 33 kuruşa kadar alıcı bulurken, piyasada salça tüketiminde kullanılmak üzere 40-50 kuruşa kadar alıcı buluyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber