Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 19:13 Yorum: 0

Saruhanlı’da Engelliler Kaynaşma Yemeğinde Buluştu

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası nedeniyle, ilçedeki engellilere ve ailelerine...

Saruhanlı’da Engelliler Kaynaşma Yemeğinde Buluştu

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası nedeniyle, ilçedeki engellilere ve ailelerine yemek verdi.

Belediye Sosyal Tesislerindeki Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Müftüsü Muhammet Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Emniyet Müdür Vekili Muzaffer Ay, Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katıldı.

Yemeğin ardından masaları dolaşarak engelli vatandaşlarla sohbet eden Yaralı, her türlü ihtiyaçlarında engellilerin yanlarında olduklarını belirtti.

Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada engelli vatandaşların çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları konusunda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Saruhanlı Belediyesi olarak kendilerinin de engellilerin her türlü talepleriyle ilgilendiklerini, akülü araç, tekerlekli sandalye ve buna benzer ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Yaralı, şunları söyledi;

"Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Diğer önemli görevimiz ise engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır.

Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Devletimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmiş ve onları hayata bağlamıştır."

Başkan Yaralı konuşmasının sonunda, her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber