Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 19:28 Yorum: 0

Saruhanlı'da zeytin bereketi

MANİSA (AA) - Saruhanlı'da Eğriburun tipi zeytin üretimiyle tanınan Hatıplar'da bu yıl bin ton zeytin üretilmesi bekleniyor.Devam eden hasat sezonuyla ilgili açıklama yapan Hatıplar Mahallesi...

Saruhanlı'da zeytin bereketi

MANİSA (AA) - Saruhanlı'da Eğriburun tipi zeytin üretimiyle tanınan Hatıplar'da bu yıl bin ton zeytin üretilmesi bekleniyor.

Devam eden hasat sezonuyla ilgili açıklama yapan Hatıplar Mahallesi Muhtarı Nazif Üstün, "Hatıplar Uslusu" olarak da bilinen zeytinde bu yıl 12 bin dekarlık alandaki 240 bin zeytin ağacından bin ton yemeklik zeytin elde etmeyi beklediklerini söyledi.

Tütüne alternatif olarak gelişen zeytinciliğin mahallede hızla geliştiğini ifade eden Üstün, şöyle konuştu:

"Bu yıl zeytin fiyatları 2 lira 15 kuruşa kadar çıktı. Yıllardan beri 80 kuruş ile 1 lira civarında geziyordu. Üretici bu yılki fiyatlardan memnun. Bu sene hasat oldukça bereketli geçti. Zeytin fiyatları geçen yıla oranla 2,5 katına çıktı. Biz devlet yetkililerinden yağa verilen primin yemeklik zeytine de verilmesini istiyoruz"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber