Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Ekim 2016 - 16:33 Yorum: 0

Satılık konut en fazla Tekirdağ’da arttı

Türkiye'nin 68 şehri içerisinde Eylül ayında bir önceki aya göre satılık konut fiyatları en fazla Tekirdağ'da arttı.

Satılık konut en fazla Tekirdağ’da arttı

Türkiye'nin 68 şehri içerisinde Eylül ayında bir önceki aya göre satılık konut fiyatları en fazla Tekirdağ'da arttı.

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Eylül Raporu'nu açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde (TR-68) Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.26 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11.45 oranında artış gerçekleşti. Eylül ayında Tekirdağ'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2 oranında arttı ve Tekirdağ fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.64 oranı ile Giresun'dur.

Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde (TR-68) Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.33 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 12.76 oranında artış gerçekleşti.

Eylül ayında Bursa'da metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.29 oranında arttı ve Bursa kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2.00 oranı ile Bilecik oldu.

REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları yıllık konut Türk Lirası cinsinden kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplandığı belirtilirken, Eylül ayı itibariyle en yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.

REIDIN Amortisman Süresi (Yatırım Geri Dönüş Süresi), ilgili bölgede satın alınan ya da alınacak olan konutların kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini gösterdi. Eylül ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber