Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü
Sami Er
Spor 08 Aralık 2019 - 13:23 Yorum: 0

Satrançta 4 kıtanın kalbi Türkiye’de atacak

Türkiye, çok özel bir satranç turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Satrançta 4 kıtanın kalbi Türkiye’de atacak

Türkiye, çok özel bir satranç turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından ilk defa düzenlenecek olan "FIDE Engelliler İçin Konfederasyon Kupası', 8-14 Aralık tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un desteği ile düzenlenecek kupada, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika olmak üzere 4 kıtadan gelen görme, işitme ve fiziksel engelli satranç sporcularını oluşturduğu karma takımlar yarışacak.

2020 yılında gerçekleşecek olan "1. Dünya Satranç Paralimpik Şampiyonası" öncesinde yapılacak ilk satranç turnuvası özelliği ile dikkat çeken kupanın, azim ve mücadeleleri ile büyük başarılara imza atan ülke sporcularının güzel hamlelerine sahne olması bekleniyor.

Şampiyonada, 4 kıtadan 24 ülkenin sporcularının oluşturacağı takımlar mücadele edecek. Türkiye, Rusya, Almanya, Hindistan, Kazakistan, Venezuela, Polonya, Zambiya gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen 6 sporcudan oluşacak satranç takımı karma grubunda en az bir kadın sporcu yer alacak.

Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika Kıtası takımlarının yanı sıra ev sahibi Türkiye'den 3, sponsor ülke Rusya'dan 3 olmak üzere 6 sporcudan oluşacak "Rusya-Türkiye Takımı', Türk-Rus dostluğunu satranç masasına taşıyacak.

"4 kıtanın sporcuları barış ve dostluk için hamle yapacak"

Türkiye'nin yine çok önemli bir uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağını söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Engelli Satranç Olimpiyatları öncesinde gerçekleştirilmesi açısından da önem taşıyan kupaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Bu kupanın 4 kıtanın dostluğunu da simgelediğini vurgulayan Tulay, "İlk defa düzenlenecek çok özel bir kupa heyecanı Türkiye'de, başkent Ankara'da yaşanacak. Dünya satranç otoritelerinin ilgiyle takip edeceği yeni bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. FIDE'nin, Türkiye'nin organizasyon başarısını takdir ederek böylesine heyecan verici, engelleri hamleleriyle mat etmiş sporcuların yarışacağı bu özel kupayı ülkemizde düzenlemeye karar vermiş olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Bu kupanın başka bir özelliği daha var ki bu çok önemli. Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika olmak üzere 4 kıtadan gelecek özel sporcular, sporun birleştirici gücünü güzel müsabakayla yansıtacaklar. Ankara'da hamleler hem kazanmak için hem de dostluk, kardeşlik ve barış için atılacak. Türkiye'yi temsilen doğuştan SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastası, engelleri satrançla tanıştıktan sonra hızla aşan çok değerli Handenur Şahin gibi örnek sporcularımızın da yarışacağı, engelli Türk satranç hakemlerimizin de yer alacağı bu müthiş heyecanın, bu çok özel yarışın tüm dünyada ilgiyle takip edileceğine inanıyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber